Ceva misterios se întâmplă cu Universul nostru! – spun cei de la NASA


Datele telescopului spațial Hubble au evidențiat o discrepanță în ceea ce privește expansiunea Cosmosului. Cu siguranță există multe lucruri pe care nu le înțelegem despre Universul nostru și unul dintre cele mai durabile mistere dintre ele se referă la faptul că acest Univers se extinde într-un ritm accelerat.

De ani de zile, oamenii de știință au colectat date și au făcut observații astronomice într-un efort de a calcula cu exactitate rata acestei expansiuni și de a înțelege de ce ar putea fi aşa. Acum, NASA a dezvăluit că cele mai recente date de la Telescopul Spațial Hubble par să susțină ideea că ceva „ciudat” se întâmplă – există o discrepanță deosebită în rata de expansiune a Universului din jurul nostru în comparație cu observațiile imediat după Big Bang.

Descoperirile se bazează pe aproape 30 de ani de observații în care telescopul a calibrat „marcatori de kilometri”, pentru a ajuta oamenii de știință să calculeze rata de expansiune. „Avem cea mai precisă măsură a ratei de expansiune a Universului din standardul de aur al telescoapelor și al markerilor de kilometri cosmici”, a spus liderul studiului și laureat al Premiului Nobel, Adam Riess. „În acest sens a fost construit telescopul spațial Hubble, folosind cele mai bune tehnici pe care le cunoaștem pentru a face acest lucru”.

Discrepanța sugerează că expansiunea Universului este mult mai complexă decât ne-am aștepta și ar putea exista o nouă fizică pe care pur și simplu nu o înțelegem încă. Se speră că observațiile viitoare prin telescoape mai noi, cum ar fi James Webb, vor oferi date suplimentare pentru a ajuta la rezolvarea acestei enigme cosmice odată pentru totdeauna.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nasa.gov

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock