O carte din 1698 ne vorbeşte despre extratereştri care sunt asemănători cu oamenii


O carte publicată în anul 1698 oferă o perspectivă unică asupra modului în care oamenii de atunci percepeau posibilitatea vieții extraterestre. Descoperită de expertul Jim Spencer la un eveniment de evaluare a antichităților din Gloucestershire, Anglia, cartea a fost scrisă de Christian Huygens și explorează posibila existență a entităților extraterestre, punând în același timp întrebarea de ce Dumnezeu ar fi creat alte planete doar pentru ca noi să le privim.

Titlul cărţii – „The Celestial World Discover’d: Or, Conjectures Concerning the Inhabitants, Plants and Productions of the Worlds in the Planets” (adică „Lumea cerească descoperită: sau ipoteze privind locuitorii, plantele și producțiile lumilor de pe planete”) este cu siguranță sugestiv.

Multe dintre ideile și concluziile la care ajunge Huygens în carte par puțin ciudate după standardele actuale, dar totuși sunt în concordanță cu știința vremii. El speculează că extratereștrii inteligenți trebuie să aibă mâini ca ale noastre datorită confortului lor și că trebuie să aibă și picioare asemănătoare omului (cu excepția cazului în care au dezvoltat capacitatea de a zbura.)

Autorul de acum 3 secole credea, de asemenea, că aceste ființe sunt susceptibile să urmeze multe dintre sporturile și hobby-urile noastre, cum ar fi astronomia, navigația sau ascultarea muzicii, dar că sunt, de asemenea, afectaţi şi ei de sărăcie, război și alte nenorociri.

Cartea, care urmează să fie vândută la licitație, este de așteptat să aducă circa 4.000 de dolari.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bbc.com


Lasă un comentariu