Ce enigmă se ascunde în spatele înfăţişării acestei fete de 12 ani din Cecenia? Parcă ar veni de pe altă lume…


O fată din Cecenia este admirată pentru frumusețea ei neobișnuită, dar albinismul nu este singurul lucru care o distinge de ceilalți. Fața acestei fete cecenă de 12 ani este o piesă de artă. Numele ei este Amina Ependieva. Ea este diagnosticată cu două afecţiuni genetice rare: albinism – în care pigmentul de melanină este lipsă, făcând pielea și părul să fie extrem de albe și heterocromie – în care ochii sunt de culori diferite.

Amina Ependieva s-a născut pe 11 decembrie 2008, în Groznîi, capitala Ceceniei, Rusia. În timp ce unii admiră aspectul uimitor al fetei, alții se îndoiesc şi cred că Amina a folosit lentile de contact pe ochi sau că fotograful a modificat imaginile, care să-i ofere fetei un aspect atât de ciudat. Cu toate acestea, Amina arată aşa în viaţa reală.

Cert este că Amina a moștenit două mutații genetice simultan: albinismul și heterocromia. Albinismul este absența melaninei pigmentare din piele, păr și irisul ochiului, ceea ce face ca o persoană să posede pielea foarte albă și un păr foarte deschis la culoare. Ochii unei persoane albinoase au tendința de a fi albaştri.

Heterocromia este denumirea unei anomalii prin care irisul ochiului drept și stâng al unei persoane este colorat în culori diferite. Acest lucru se datorează faptul că irisul unui ochi conține mai multă melanină. Deci, un ochi poate fi maro și celălalt albastru. Heterocromia nu are niciun efect asupra vederii persoanei, dar face ca aspectul ei să fie cu adevărat unic.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO