O nouă nebunie: crearea de diamante din cenuşă umană!


Cum să faci bani şi din piatră seacă sau din cenuşă? Răspunsul la această întrebare ni-l dă o companie din Marea Britanie (Algordanza), care se ocupă cu crearea de diamante din cenuşă umană! Puteţi citi întregul procesul AICI, dar, în esenţă e vorba de următoarele:

Oamenii au aproximativ 20% carbon, ceea ce înseamnă că cenușa noastră incinerată poate fi folosită pentru a crea un diamant industrial. Pentru a începe procesul, carbonul este separat chimic și filtrat din cenușa unei persoane incinerate. Amestecul rezultat este purificat pentru a elimina azotul, deoarece acesta poate colora diamantul rezultat în galben sau maro.

– Carbonul este apoi plasat într-o celulă de presiune și temperatură extrem de ridicată (în jur de 60.000 de bari de presiune și 1800 de grade Celsius) care simulează condițiile naturale de formare a diamantelor. Dacă totul merge bine, rezultatul este un diamant clar (de obicei albastru din cauza borului găsit în cenușa umană).

Nu ştiu cât costă un asemenea diamant făcut din cenuşa umană al cuiva drag (probabil are un preţ de ordinul zecilor de mii de dolari), dar chiar merită!?


Lasă un comentariu