Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dr. Buckland, celebrul paleontolog care mânca la cină greieri, muşte şi leoparzi morţi… dar şi moaşte de regi francezi!

144

blankWilliam Buckland (1784-1856), cleric şi paleontolog, ar trebui să fie faimos pentru lucrările sale privind dinozaurii, dar a fost la fel de celebru pentru o “calitate” ciudată pe care o avea: aceea că era zoofag, adică mânca animale. Dar nu animalele obişnuite pe care le-ar mânca un om (porc, vită, pasăre etc.), ci animale noi şi exotice, fiind influenţat de ideile tatălui său de a introduce noi animale în diete.

Buckland a mâncat fără probleme şoareci şi crocodili, şopârle şi greieri. Odată, el a auzit că un leopard a murit la o grădină zoologică; a rugat să fie exhumat pentru a-l gusta. Cea mai rea mâncare pe care a consumat-o vreodată, conform propriilor opinii, a fost musca albastră.

Apetitul său nu s-a limitat, totuşi, la a gusta animale. La Nuneham se afla păstrată, într-un sicriu de argint, o inimă a unui rege francez. Dr. Buckland, în timp ce se uita la ea, a exclamat: “Am mâncat multe lucruri ciudate, dar niciodată o inimă de rege”, şi, înainte ca cineva să-l oprească, omul de ştiinţă bizar apucă inima, iar preţioasa relicvă a dispărut pentru totdeauna. Poate că a ajuns în burta doctorului Buckland.

Orgoni Crystal