Un bărbat român a dispărut în 1991 şi a apărut 30 de ani mai târziu, cu aceleaşi haine şi fără memorie! Teorii incredibile…


În 1991, un român pe nume Vasile Gorgos (ce era din judeţul Bacău) avea 63 de ani. Într-o zi, el a plecat într-o mică călătorie de afaceri, lăsându-și familia în urmă. Cu toate acestea, nu s-a întors niciodată acasă, iar familia sa a presupus că a murit. Au trecut 30 de ani de atunci, toată lumea crezând că nu-l vor mai vedea niciodată. Însă, în anul 2021 Vasile a apărut în pragul ușii familiei sale, purtând aceleași haine pe care le avea când a plecat. Misterul dispariției sale a nedumerit pe toată lumea și au apărut diverse teorii care să explice ce s-ar fi putut întâmpla cu Vasile Gorgos.

La începutul anilor ’90, Vasile Gorgos își câștiga existența cumpărând şi vânzând animale. El călătorea în diferite părţi ale ţării, pentru a vinde animale sau a participa la diverse târguri agricole. De obicei, se întorcea după o zi sau două. Cu toate acestea, într-o zi din 1991, bărbatul a fost plecat, dar nu s-a mai întors, ceea ce a făcut ca familia lui să se îngrijoreze. Rudele au luat legătura cu poliția, care a cercetat cazul, dar Vasile părea să fi dispărut fără urmă. Pe măsură ce zilele s-au transformat în săptămâni, săptămânile în luni și lunile în ani, familia a presupus că Vasile a murit. Au plâns ani de zile pierderea lui și au ținut slujbe regulate de pomenire în memoria lui.

Dar, pe 29 august 2021, o mașină a oprit în fața casei familiei Gorgos. Un Vasile Gorgos, în vârstă de 93 de ani, a ieșit afară, lăsându-i şocaţi pe cei din familia sa. În ciuda trecerii a trei decenii, Vasile purta aceleași haine pe care le avea când a plecat și, în mod uimitor, încă mai avea în buzunar biletul de tren vechi de 30 de ani. Unde a fost Vasile în toți acești ani? De ce purta aceleași haine ca atunci când a plecat? El avea un bilet de tren de pe ruta Ploiești – Bacău, din ziua aceea în care a pierdut contactul cu familia și cartea de identitate. Vasile părea sănătos din punct de vedere fizic după un control medical, dar au existat îngrijorări cu privire la starea lui psihică.

Întrebat despre locul în care se află și despre evenimentele din ultimii 30 de ani, Vasile a răspuns calm că este acasă. În mod ciudat, nu avea nicio amintire despre timpul care trecuse. Potrivit acestuia, trecuseră doar câteva zile de când și-a părăsit familia. Amintirea lui despre casa, familia și munca lui de acum 30 de ani era clară și intactă, dar următorii 30 de ani erau complet goi.

„Nu îl înțelegem. Nu știe ce spune. Ne vorbește despre perioada în care era implicat în creșterea și vânzarea vacilor. Îl întrebăm un lucru, iar el ne spune altul. Cine știe unde a fost, cine l-a ținut, poate a fost forțat să muncească… cine știe ce fel de viață a dus?” a spus fiul lui Gorgoș, conform EVT Bacău.

Vasile a fost supus unei examinări medicale amănunțite, dezvăluind că, în ciuda vârstei sale, era sănătos. Cu toate acestea, el se lupta cu probleme de memorie, fiind incapabil să-și amintească nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei decenii. Parcă timpul s-a oprit pentru el și a rămas încremenit în trecut.

Au apărut diverse teorii pentru a explica dispariția și revenirea inexplicabilă a lui Vasile Gorgos. O teorie sugerează că el s-ar putea să-și fi abandonat familia pentru o nouă viață, iar când sănătatea sa s-a deteriorat, noii oameni din viața lui l-au abandonat, conducându-l înapoi la familia sa originală. Unii cred că Vasile și-ar fi părăsit viața pentru că era nefericit. El şi-ar fi început o nouă călătorie, dar a simțit nostalgie pentru familia sa originală pe măsură ce a îmbătrânit. O altă idee este că Vasile s-ar putea să fi fost forțat să ducă o viață dificilă, ca să lucreze ca sclav pe câmp sau să aibă grijă de animale. S-ar fi putut întoarce pentru că nu mai putea munci sau pentru că oamenii care l-au ținut captiv au murit.

O idee mai creativă sugerează că Vasile ar fi putut fi răpit de extratereștri pentru experimente. În domeniul psihiatriei, unii cred că Vasile ar fi putut experimenta o evadare disociativă. Aceasta înseamnă că ar fi putut avea un declin al gândirii sale, totul ducând la pierderea amintirilor.

O altă teorie psihiatrică este că Vasile ar fi avut o tulburare de personalitate disociativă, care presupune să aibă două personalități distincte. Cu toate acestea, această tulburare se întâmplă de obicei în episoade sporadice.

O posibilitate este ca Vasile să fi întâlnit o anomalie spațiu-timp, cum ar fi o gaură de vierme sau un pod Einstein-Rosen, în timpul călătoriei sale cu trenul din 1991. Acest lucru ar putea explica de ce crede că a fost plecat doar pentru câteva zile, în ciuda trecerii a 30 de zile. Cu toate acestea, teoria nu explică de ce Vasile nu și-a exprimat șocul când și-a dat seama că acum are 93 de ani, în loc de 63 de ani.

Sursa: doctorulzilei.ro

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock