Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Cum să existe aşa ceva: maşină de epilat care foloseşte raze X!? Ce naiba…


Orice femeie modernă care vrea să se epileze astăzi, foloseşte în special tratamentul cu laser. Dar nu tot timpul a fost aşa. În urmă cu circa 100 de ani, existau maşinării speciale care să îndepărteze părul de pe faţă sau din alte locuri de pe trup, cu ajutorul… razelor X! Da, razele X, care, dacă sunt folosite mult timp asupra trupului oamenilor, pot provoca grave probleme de sănătate.

Astfel, până în 1925 existau peste 75 de mașinării Tricho în centrele de înfrumusețare din SUA. Aceste maşinării foloseau raze X direct pe obraz și buza superioară a femeilor care doreau să-şi îndepărteze definitiv părul inutil. Femeile aveau în medie 20 de tratamente. O singură doză mare sau doze mai mici repetate pe perioade lungi de timp provocau leziuni ale țesuturilor care nu erau vizibile în acel moment, dar de multe ori au apăreau la câţiva ani după administrarea razelor X. Aceste leziuni se manifestau adesea sub formă de pigmenţi, keratoze, ulcerații, dar puteau duce la carcinom și moarte, în final.

În 1929, autorităţile s-au alertat cu privire la leziunile produse de aparatele Tricho, colectând zeci de studii de caz, majoritatea victimelor fiind femei tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Rapoartele despre femeile afectate de tratamentele Tricho au apărut în revistele medicale în anii 1940.

Interesant că Tricho a fost comercializat ca o inovație premiată la una dintre numeroasele „expoziții internaționale” ale vremurilor. Premiu ca să fii iradiat cu „raze X”!? Ce naiba…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): museumofquackery.com


Lasă un comentariu