Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Peste 1.000 de „staţii extraterestre” ne-ar putea urmări chiar acum – spune un nou studiu ştiinţific


Mulți dintre noi privim cerul nopții și ne întrebăm dacă se află cineva acolo. Sunt extratereștrii de pe planetele îndepărtate curioși despre noi, oamenii? Ar putea căuta urme ale altor civilizații extraterestre în același mod în care noi căutăm dovezi ale existenței lor?

Cercetătorii spun că pot exista peste 1.000 de stații spațiale extraterestre care ne urmăresc chiar acum, fără știrea noastră, desigur. Cum este posibil și cum au ajuns cercetătorii cu aceste cifre?

Într-o lucrare intitulată „Care stele pot vedea Pământul ca o exoplanetă tranzitorie?” publicată de către revista „The Monthly Notices of the Royal Astronomical Society” în 20 octombrie 2020 (AICI), oamenii de știință discută care stele pot vedea Pământul ca o exoplanetă tranzitorie.

Potrivit Lisei Kaltenegger, profesor asociat de astronomie și lui Joshua Pepper, profesor asociat de fizică la Universitatea Lehigh, s-au identificat 1.004 de stele asemănătoare Soarelui nostru, care ar putea conține planete asemănătoare Pământului în propriile lor zone locuibile, toate fiind situate până la aproximativ 300 de ani-lumină de Pământ, și care ar trebui să poată detecta urmele chimice ale vieții de pe Pământul nostru.

„Dacă observatorii extratereştri ar căuta, ar putea vedea semne ale unei biosfere în atmosfera planetei noastre”, spune studiul.

În curând, oamenii vor putea şi ei să scaneze atmosferele unor exoplanete aflate în tranzit, pentru a găsi potențiale semne de viață pe acele planete. În ultimul deceniu, astronomii au depus eforturi mari pentru a găsi urme de viață – cunoscute sub numele de „biosemnături” – care ar putea exista în alte părți ale Universului. Dar dacă o planetă extraterestră ar găzdui o viață inteligentă care a construit o civilizație tehnologică ca a noastră? Ar putea exista „tehnosemnături” pe care le-ar crea o civilizație din altă lume? Ar putea fi astfel de semnături de observat de pe Pământ? Și, ar putea aceste tehnosemnături să fie și mai ușor de detectat decât biosemnăturile?

Observatorii extratereştri pot fi într-adevăr acolo, dar este posibil să nu dorească să aibă niciun contact cu oamenii. Există multe probleme pe planeta noastră și este de înțeles dacă speciile extraterestre avansate ne evită.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): academic.oup.com


Lasă un comentariu