Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterioasa lumină verde observată în atmosfera de pe Marte. De unde îşi are ea originea?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankExperții au descoperit o lumină verde în atmosfera marțiană, prima dată când a fost văzută vreodată pe o altă planetă în afară de Pământ. Lumina verde este un rezultat al atomilor de oxigen care interacționează cu lumina Soarelui, au constatat cercetătorii. De mult timp a fost teoretizat faptul că ea ar putea apărea pe alte planete în afară de Pământ, dar nu a fost niciodată observată, până când satelitul Trace Gas Orbiter (TGO) a făcut acest lucru la începutul lui 2020. O lumină asemănătoare a Pământului poate fi văzută de obicei de pe Stația Spațială Internațională.

„Una dintre cele mai strălucitoare emisii văzute pe Pământ provine din strălucirea nopții”, a declarat autorul principal al studiului, Jean-Claude Gérard, al Universității de Liege, Belgia. „Mai exact, din atomii de oxigen care emit o lungime de undă a luminii, lucru ce nu a mai fost văzut niciodată în jurul altei planete. Cu toate acestea, această emisie a fost de pe 40 de ani teoretizată a exista pe Marte și acum, datorită TGO, am găsit-o”, a adăugat Gerard.

Oxigenul excitat a fost observat la altitudini foarte precise, fiind cel mai vizibil la o altitudine de aproximativ 80 de kilometri și variază în funcție de distanța schimbătoare dintre Marte și Soare.

Fenomenul de pe Pământ provoacă aurorele polare, cunoscute și sub numele de „aurora australă” şi „aurora boreală”, dar acest lucru este foarte diferit de Terra noastră, deoarece planeta Marte nu are un câmp magnetic, au remarcat cercetătorii.

Obținerea de cunoștințe suplimentare despre atmosfera marțiană ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine unde să trimită misiuni viitoare pe „planeta roșie”. Cercetarea a fost publicată în revista științifică „Nature Astronomy”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): foxnews.com

P.S. Foarte interesantă ştirea, însă… de ce se dau iarăşi „impresii artistice” în loc de fotografia reală? Marea majoritate a imaginilor din astronomie sunt „impresii artistice”, adică desene, şi nu poze veritabile, ceea ce ridică din nou suspiciuni cu privire la autenticitatea unor ştiri astronomice.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal