Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Studiu britanic şocant: circa 30 de specii extraterestre inteligente există în galaxia noastră


Celebrii oameni de ştiinţă britanici (celebri pentru tot felul de studii ştiinţifice bizare) au dat lovitura, anunţând faptul că în galaxia noastră, Calea Lactee, ţinând cont de evoluţia vieţii pe Pământ, ar putea exista aproximativ 30 de civilizaţii extraterestre inteligente, care comunică activ.

„Ar trebui să existe cel puţin câteva zeci de civilizaţii active în galaxia noastră, pe baza presupunerii că este nevoie de cinci miliarde de ani pentru ca viaţa inteligentă să evolueze pe alte planete, ca pe Pământ”, a declarat cercetătorul principal Christopher Conselice, profesor de astrofizică la Universitatea din Nottingham, citat într-un comunicat.

Pentru a face o estimare mai precisă cu privire la numărul de civilizaţii extraterestre din Calea Lactee, cercetătorii s-au bazat pe două limite, fragilă şi dură. Limita fragilă reprezintă timpul necesar pentru evoluţia civilizaţiilor inteligente, mai puţin sau aproximativ 5 miliarde de ani. Oamenii capabili de comunicare la distanţă au apărut la aproximativ 4,5 miliarde de ani de la debutul vieţii. Limita dură este reprezentată de conţinutul de metal din stelele asemănătoare Soarelui. Pentru ca un sistem solar să găzduiască viaţă inteligentă, oamenii de ştiinţă estimează că steaua trebuie să aibă un conţinut de metal egal cu cel al Soarelui.

Pentru a comunica cu una dintre civilizaţiile inteligente ale galaxiei, atât oamenii, cât şi extratereştrii au nevoie de tehnologii avansate de comunicare. Conform analizelor recente, în medie, o civilizaţie extraterestră s-ar afla la 17.000 de ani-lumină, complicând trimiterea şi primirea semnalelor de comunicare.

P.S. Părerea mea este aceea că aceste studii sunt inutile, pentru că nu dovedesc nimic: doar presupuneri teoretice, care nu pot demonstra nimic, niciodată. Viaţa e prea complexă pentru a apărea „întâmplător” şi a duce la apariţia unor fiinţe inteligente ca oamenii. Să mai şi apară „întâmplător” de 30 de ori în galaxia noastră… e prea mult. Dacă există extratereştri în această galaxie, mai degrabă viaţa inteligentă a fost răspândită, după un plan bine pus la punct.