Comunică cu noi extratereştrii din galaxiile îndepărtate prin intermediul pulsarilor? Ar putea reprezenta aceste obiecte cereşti drept „felinare galactice”?

 • 23
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares

pulsar 3590Conform Wikipediei, pulsarul este o stea foarte mică (cu o rază de 10-15 km), dar foarte densă, numită stea neutronică (rămășiță a unei stele care a colapsat), ce emite energie sub forma unui flux de particule electromagnetice concentrat la polii magnetici ai stelei. Așadar, un obiect ceresc cât se poate de „natural”. Nu toţi sunt însă de acord cu această afirmaţie. În cartea sa intitulată „Vorbele galaxiei: un mesaj extraterestru pentru noi?”, Paul LaViolette consideră că unii pulsari ce au fost descoperiţi au fost modificaţi de o inteligenţă extraterestră, radiotelescoapele noastre recepţionând acest mesaj extraterestru; numai că noi refuzăm să acceptăm acest lucru.

Ideea că pulsarii ar fi putut fi creaţi de o inteligenţă artificială a căpătat răspândire în anul 1974, odată cu descoperirea pulsarului PSR 1053+29. Originea sa artificială a fost propusă ca urmare a ratei sale de pulsare ciudat de constante. Acest pulsar, de asemenea, pare că nu se roteşte, ceea ce înseamnă că el nu se comportă ca pulsarii normali. Posibilii pulsari artificiali au fost denumiţi şi „felinare galactice”, prin intermediul cărora extratereştrii încearcă să-şi facă simţită prezenţa, deşi cei mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă consideră că ne aflăm în faţa unui fenomen complet natural.

Un alt pulsar ce ar putea fi considerat drept „felinar galactic” este PSR 1937 + 21, unul dintre cei mai îndepărtaţi pulsari de pe cer, ce are o rată de pulsare constantă de 642 de ori pe secundă, depăşind astfel în precizie cele mai bune ceasuri atomice ale oamenilor. Dar este şi acest pulsar de origine naturală sau artificială? LaViolette, în cartea mai sus amintită „Vorbele galaxiei: un mesaj extraterestru pentru noi?” ne spune următoarele: „Dacă civilizaţiile extraterestre ar încerca să comunice cu noi, şi ar încerca să diferenţieze transmisiile lor cu ceva care nu poate apărea în natură, pulsarii ar reprezenta cea mai bună metodă prin care ar putea-o face”.

 


 • 23
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares

Lasă un comentariu