Conform lui SpaceWeather.com, un site important de meteorologie, 4 asteroizi necunoscuţi vor lovi Pământul pe 31 decembrie 2012


SpaceWeather.com nu este doar unul dintre cele mai importante site-uri de prognoză a vremii, dar şi un loc unde se prezintă principalele evenimente astronomice care pot fi observate de pe Pământ. Site-ul prezintă, printre altele, şi asteroizii care vor trece prin apropierea Pământului până la sfârşitul anului 2012. De exemplu, pe 5 iunie 2012 erau 1293 de asteroizi cu risc de a întâlni Pământul în perioada următoare.

Pe SpaceWeather.com apare şi un tabel (pe care îl puteţi citi în josul articolului), unde sunt prezentaţi asteroizii, data la care vor trece în apropierea Pământului, distanţa lunară şi mărimea lor. Un asteroid cu diametru de 50 de metri, poate produce o explozie la fel de catastrofală ca cea de la Tugunska (1908), care a distrus o suprafaţă de peste 2.000 de kmp, fiind echivalentul a 1.000 de bombe atomice ca cea de la Hiroshima.

Distanţa lunară din tabel înseamnă distanţa medie de la Pământ la Lună, care este de 384.000 de kilometri. Ce e interesant e faptul că pe 31 decembrie 2012, apar 4 asteroizi, la distanţă lunară…0! Asta înseamnă că pe 31 decembrie 2012, 4 asteroizi vor lovi Pământul? Cei 4 asteroizi sunt reprezentaţi cu * şi **, neavând încă numele cunoscute. Nu neg că totul ar putea fi o eroare de tehnoredactare… dar rămâne să vedem cum vor mai updata tabelul în viitor. Ştie ceva SpaceWeather.com de care noi n-ar trebui să aflăm?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO