Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

NASA efectuează teste cu nave spaţiale pentru a distruge asteroizii care s-ar putea îndrepta spre Pământ! În mod sigur, niciun corp ceresc nu ne va lovi înainte de anul 2022!

  •  
  •  
  •  
  •  

asteroid nava spatialaOamenii de ştiinţă vor trimite două nave spațiale pentru a abate un asteroid de la cursul său, ca parte a unui antrenament în cazul în care un asteroid ar pune în pericol viitorul omenirii, scrie Independent.co.uk.

Misiunea comună americano-europeană denumită AIDA (Asteroid Impact & Deflection Assessment) va trimite o navă spaţială de mici dimensiuni care se va prăbuşi pe un asteroid sub formă de ou, cunoscut sub numele de Didymoon. Acest asteroid nu prezintă niciun pericol pentru noi – și este mult prea mic pentru a face acest lucru – dar misiunea va fi un test important pentru a vedea dacă planurile noastre ar funcționa dacă civilizația noastră ar fi anihilată de un corp ceresc. Misiunile sunt setate pentru a fi lansate în luna octombrie 2020; este de așteptat ca ele să ajungă la Didymoon în mai 2022. NASA va trimite o navă spaţială într-o misiune cunoscută sub numele de misiunea DART (Double Asteroid Redirection Test). Aceasta va trage în corpul ceresc, pentru a vedea dacă acesta se va abate de la cursul său.

De asemenea, oamenii de ştiinţă vor trimite o altă navă spaţială a Agenției Spațiale Europene, denumită AIM (Asteroid Impact Mission). Aceasta va zbura în jurul asteroidului Didymoon, pentru a urmări efectul misiunii DART, precum și pentru a măsura masa și densitatea asteroidului.

„Pentru a proteja Pământul de un impact potențial periculos, trebuie să înţelegem asteroizii mult mai bine, în ceea ce priveşte modul în care aceştia răspund la coliziuni”, a declarat Dr. Patrick Michel, cercetător principal la Agenția Spațială Europeană. „AIDA va fi prima misiune pentru a testa dacă putem devia un asteroid prin impactul cu o navă spaţială. Partea europeană a misiunii va studia structura lui Didymoon și orbita sa”.

P.S. E clar că aceste misiuni nu urmăresc doar testarea abaterii orbitei unui asteroid, în cazul unui impact cu o navă spaţială, ci pur şi simplu se fac antrenamente pentru „Marele Eveniment”, care va fi acela al impactului unui corp ceresc gigantic cu Pământul. Probabil că ei ştiu exact când va avea loc acest impact, însă nu ne spun nimic şi ne ascund această informaţie. Putem sta însă liniştiţi: acest eveniment sigur nu va fi înainte de anul 2022, aşa că cel puţin 7 ani trebuie să stăm fără griji!


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu