Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Potopul biblic nu este un basm, iar el se poate întâmpla şi în zilele noastre!


Potrivit unui expert în glaciologie, așa-numitul „Marele Potop”, care se regăseşte în povestea lui Noe din Vechiul Testament al Bibliei și în diferitele povești folclorice din toate colțurile lumii, nu este doar un basm.

„Nu cred că potopul biblic este doar un basm”, spune Terence J Hughes, un glaciolog retras, care a lucrat la Universitatea din Maine. „Cred că a avut loc un potop major în întreaga lume, care a lăsat o amprentă de neșters asupra memoriei colective a omenirii şi care s-a păstrat în aceste povestiri”.

Într-un mod terifiant, nu numai că Hughes crede că Marele Potop a fost un eveniment real, dar el consideră, de asemenea, că este foarte probabil ca aceasta să se întâmple din nou, în curând. El crede că originea unui nou potop ar putea fi în Antarctica, unde se pare că există un proces escaladant și extrem de periculos de eroziune glaciară și de topire, chiar în acest moment.

Observatorii care au călătorit pe continentul înghețat de la sudul planetei noastre au descris scene înspăimântătoare în care au văzut cum gheaţa se topeşte, totodată formându-se rafturi mari de gheață plutitoare, care nu au mai fost văzute niciodată.

Oamenii de știință și ecologiștii avertizează de ani de zile că o prăbușire a gheațurilor masive din Antarctica ar putea ridica nivelul mării pentru întreaga lume într-un mod destul de drastic. Acest lucru ar putea amenința existența unui număr mare de insule împrăștiate în întreaga lume, dar şi constitui o amenințare existențială pentru orașele mari și populate ale globului, cum ar fi Miami, New York și Shanghai.


Lasă un comentariu