Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cercetătorii au reuşit ca un elicopter să fie controlat doar cu ajutorul puterii gândurilor! Vom folosi gândurile în viitor şi la conducerea maşinilor?

  •  
  •  
  •  
  •  

elicopter controlat de minteUn elicopter controlat de puterea gândurilor a zburat în cercuri în sala de sport dintr-un colegiu din Minnesota (SUA), scrie IOP Science (Journal of Neural Engineering). Experimentele au fost realizate de diverşi cercetători care speră să dezvolte viitori roboţi care să ajute în restabilirea autonomiei victimelor paralizate sau a celor care suferă de boli neurodegenerative. În acest experiment au participat 5 subiecţi (3 femei şi 2 bărbaţi) şi fiecare din ei au reuşit să controleze cu succes un elicopter (de fapt, un cvadrocopter – un elicopter cu 4 rotoare), pentru o anumită perioadă de timp.

„Studiul nostru a arătat că, pentru prima oară, oamenii sunt capabili să controleze zborul roboţilor zburători doar cu ajutorul gândurilor lor, prin intermediul undelor noninvazive”, a declarat profesorul Bin He, de la Universitatea Minnesota de Ştiinţă şi Inginerie.

Tehnica non-invazivă utilizată a fost electroencefalograma (EEG), care a înregistrat activitatea electrică a creierelor subiecţilor, prin intermediul a 64 de electrozi. Subiecţilor li s-a cerut să-şi imagineze că-şi folosesc mâna dreaptă, mâna stângă şi ambele mâini, pentru conducerea elicopterului: întoarcere la dreapta, la stânga, înălţare şi coborâre.

Subiecţii au fost poziţionaţi în faţa unui monitor, în care se observau imagini preluate din camera video instalată în interiorul elicopterului. Semnalele creierelor subiecţilor erau trimise elicopterului prin wi-fi. Şi astfel, elicopterul real a putut fi controlat cu succes! Într-un experiment anterior, profesorul He şi colaboratorii săi au reuşit să controleze un elicopter virtual cu ajutorul puterii gândurilor.

P.S. Aceasta înseamnă că nu mai dura mult până când şi maşinile vor putea fi conduse doar cu ajutorul gândurilor, chiar de la distanţă!

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu