Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Astronomii au descoperit două planete-gigant care orbitează două stele binare

  •  
  •  
  •  
  •  

Dr. Stephen Potter şi dr. Encarni Romero-Colmeneros de la Observatorul Astronomic al Africii de Sud (SAAO), precum şi colaboratorii săi au găsit dovezile pentru existenţa unui sistem planetar extraordinar, în care se pare că două planete gigant orbitează în jurul a doi sori, anunţă site-ul oficial al observatorului, saao.ac.za. Dacă informaţia va fi confirmată, va fi un exemplu de un sistem planetar tare straniu, ţinând cont de natura perechii de stele.

Cele două stele, o pitică albă şi o pitică brună, sunt mult mai mici decât Soarele nostru şi sunt atât de apropiate, încât le ia doar câteva ore pentru a orbita una în jurul celeilalte. Prin şansă, sistemul planetar e orientat astfel încât stelele par să se eclipseze una pe cealaltă, aşa cum sunt ele observate de pe Pământ. Dr. Potter şi colaboratorii săi au observat că eclipsele nu apar la timp, unele apărând mai devreme, iar altele mai târziu. Acest lucru i-a condus la ipoteza prezenţei a două planete-gigant, ale căror efect gravitaţional fac ca orbita stelelor să se încline şi astfel să modifice puţin timpul dintre eclipse. Astronomii au calculat că cele două planete trebuie să fie de cel puţin 6 sau 8 ori mai mari decât Jupiter, iar celor două planete le iau 5 ani, respectiv 6 ani, pentru a orbita cele două stele.

Sistemul binar de stele (cunoscut ca UZ For) este un mediu extrem de neospitalier. Datorită apropierii sale, gravitaţia piticii albe „fură” constant materie de pe suprafaţa piticii brune, într-un curent continuu. Iar, la rândul ei, pitica albă emite în tot sistemul planetar o cantitate enormă de raze-X mortale.

Această descoperire a fost posibilă atât datorită Observatorului Astronomic al Africii de Sud, cât şi telescopului SALT, precum şi a diverselor date obţinute din arhiva mai multor observatoare astronomice din lume vreme de 27 de ani.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal