Cineva sus ne iubeşte! În iulie 2012, o erupţie solară a trecut „milimetric” pe lângă noi! Ne putea distruge civilizaţia modernă şi să ne întoarcem astfel în Evul Mediu!


explozie solara PamantulCetățenii de pe Pământ n-au avut nicio idee cât de aproape au fost de dispariţia civilizaţiei lor în iulie 2012, atunci când a avut loc o explozie solară devastatoare; oamenii de ştiinţă susţin că am ratat acest eveniment catastrofic cu doar nouă zile, scrie site-ul Family Survival Protocol!

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o serie de ejecţii coronale de masă – erupții puternice de pe suprafaţa Soarelui, care trimit valuri de plasmă magnetizată în sistemul solar – a avut loc în 2012, cândva între 22 iulie și 23 iulie 2012. Exploziile au călătorit prin apropierea orbitei Pământului, dar au ratat coliziunea cu planeta noastră. Potrivit unui nou raport publicat în revista „Nature Communications”, în cazul în care erupțiile solare ar fi avut loc doar 9 zile mai devreme, ele în mod categoric ar fi lovit Pământul și probabil că ar fi provocat o deteriorare masivă a câmpului magnetic al planetei. Din fericire pentru noi, Pământul nu se afla în zonă atunci când a avut loc explozia solară.

Oamenii de ştiinţă cred ca explozia ar fi egalat puterea celei mai puternice furtuni magnetice înregistrate vreodată: evenimentul Carrington din 1859, cel care a dat peste cap toate serviciile de telegrafie din întreaga lume. „Dacă ar fi lovit Pământul în iulie 2012, probabil că ar fi fost la fel de mare ca evenimentul din 1859, dar efectul ar fi fost catastrofal pentru civilizaţia modernă, ţinând cont de tehnologiile noastre moderne avansate”, a declarat Janet Luhmann, cercetător la Observatorul Solar STEREO.

În mod specific, o explozie puternică ar putea doborî rețelele de electricitate, sateliții, tehnologia GPS și, în cele din urmă, costurile ar fi enorme. Ţinând cont de dependența societății moderne de o asemenea tehnologie, rezultatul ar fi extrem de perturbator.

P.S. O, Dumnezeule! Parcă cineva ne-a apărat de un asemenea dezastru… Cine ştie, un asemenea eveniment poate ne-ar fi adus înapoi în Evul Mediu…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO