Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Teoria relativităţii a lui Einstein, pusă la îndoială

57

teoria-relativitatiiEste posibil ca marele geniu al fizicii să se fi înşelat în privinţa vitezei luminii? Câţiva cercetători australieni de la Universitatea din New South Wales înclina să creadă că viteza luminii nu este constantă, totdeauna, aşa cu susţinea Einstein. Studiile lor, efectuate asupra galaxiilor foarte depărtate şi foarte luminoase, sugerează că viteza luminii scade, cu timpul. “Cu timpul” înseamnă, în acest context, miliarde de ani. Lumina încetineşte, au constatat astronomii australieni, însă nu au găsit încă o explicaţie pentru acest fenomen.

În schimb, ei semnalează că, în cazul în care observaţiile lor vor fi confirmate, vor fi date peste cap o mulţime de teorii. Astfel, celebra formula a lui Einstein care sintetizează cel mai bine cunoştiintele noastre despre spaţiu şi timp, E=mc2, devine incertă.

“Einstein ar fi urât din tot sufletul descoperirea asta. Întreaga sa teorie a relativităţii se bazează pe faptul că viteza luminii este o constantă universală absolută”, a declarat profesorul Paul Davies. În plus, variaţia vitezei luminii afectează şi alte ramuri ale fizicii, precum termodinamica sau fizica cuantică, în care viteza de 299.792,458 km/s a luminii este considerată fixă.

Orgoni Crystal