Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Omul se trage din maimuţă” a spus-o mai întâi biologul Lamarck, nu Charles Darwin

168

Darwin 77Contrar aşteptărilor multora, Darwin n-a fost propriu-zis un ateu. După călătoria sa în jurul lumii ca naturalist pe vasul Beagle, el a mărturisit că şi-a dat seama de o serie de neconcordanţe cu cele afirmate în Biblie, ajungând la concluzia că: „a da liber imaginaţiei, ca să născocesc dovezi suficiente spre a mă convinge, a ajuns să fie din ce în ce mai greu. În felul acesta necredinţa s-a furişat (cu toată pregătirea lui teologică de trei ani la Cambridge, când se gândea să devină preot) în sufletul meu cu încetul, însă până la urmă definitiv”. El s-a declarat doar agnostic şi era de părere că: „fiecare trebuie să creadă şi să spere cât poate”. Deci, considera convingerile religioase o problemă personală a fiecărui om şi nu era de acord cu impunerea convingerilor religioase proprii, altora.

În privinţa originii omului, cel care a lansat ipoteza „omului maimuţă” nu a fost, cum s-ar putea crede, Charles Darwin, ci naturalistul francez Jean Baptiste Lamarck (1744-1829), iar clasificarea omului în grupul primatelor împreună cu antropoidele (gorila, cimpanzeul, urangutanul, gibonul), cu care are caractere anatomice, fiziologice şi unele trăsături psihologice comune, aparţine naturalistului Carl Linne (1707-1778). Darwin s-a raliat numai acestei poziţii, în sprijinul căruia a adus dovezi noi.

Totuşi, cu toate străduinţele naturaliştilor, problema originii omului nu a fost încă pe deplin lămurită. Homo sapiens, strămoşul omului actual, nu descinde direct din antropoidele actuale, ci dintr-o altă ramură, având ca strămoş pe homo neanderthalensis (omul de Neanderthal), ale cărui fosile s-au găsit, însă nu s-a descoperit până acum veriga de legătură dintre homo neanderthalensis (de acum 150 000 de ani) şi homo sapiens, care şi-a făcut apariţia de-abia în paleoliticul superior (scheletele de homo sapiens au o vechime de numai 40 000 – 50 000 de ani).

Orgoni Crystal