Ce s-a întâmplat în Sighişoara pe parcursul unui an? Pe cer au apărut 3 sori, noaptea a devenit zi, cerul – roşu ca focul, iar la orizont a apărut o stea mare şi neagră…


Sighișoara, încă din secolul al XII-lea, a devenit una dintre principalele cetăți locuite din Transilvania. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, mai mulți autori au strâns o culegere de fenomene ciudate, adunate din vechile cronici medievale. În aceste cronici, putem întâlni o serie de descrieri mai mult decât surprinzătoare, ale unor fenomene care astăzi pot fi lesne incluse în categoria fenomenelor OZN.

lată câteva asemenea fenomene bizare, redate de cronicarii sighișoreni: „În 1600 s-au arătat semne înspăimântătoare; la 28 februarie, pe cer au apărut trei sori. La 19 mai s-au văzut pe cer două armate în goană nebună spre răsărit. Se zice că într-o tabără militară soldații au fost atacați de o mulțime mare de iepuri, iar vârful sulițelor le-a ars din senin. Într-o noapte s-a făcut lumină ca ziua, iar altă dată cerul a devenit roșu ca focul, încât apa Târnavei părea de sânge. În vreo trei dimineți s-a văzut spre răsărit o stea mare și neagră, iar altădată a plouat cu sulf.”

Să încercăm analiza acestor mărturii. Ce au fost acei „sori” apăruți pe cer? Iluzie optică, fenomen de refracție sau o formațiune de OZN-uri pe cerul Sighișoarei? Din păcate, cronicarul este lacunar, neprezentându-ne niciun indiciu dacă acești „sori” se aflau în mișcare. La fel de ciudată este și relatarea despre cele două „armate în goană” spre răsărit. Iarăși, o simplă viziune sau un aparat de zbor ce a scos sunete ciudate și înspăimântătoare pentru martorii medievali. Lumina ciudată, penetrantă în miez de noapte, nu reprezintă o noutate pentru cei familiarizați cu fenomene stranii.

Poate elementul cel mai contradictoriu îl reprezintă „acea stea mare și neagră” care s-a perindat deasupra orașului timp de trei zile. Pentru asemenea obiect întunecat, cu aspect metalic, nu stau în picioare explicațiile convenționale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO