S-au găsit misterioasele “linii Nazca” şi în Kazahstan

208

Kazahstan NazcaMass-media internaţională dar şi pagina oficială de Internet a guvernului din Kazakhstan au anunţat recent descoperirea surprinzătoare a unor geoglife sau “linii Nazca” pe teritoriul acestei ţări. Geoglifele sunt reprezentări grafice realizate pe sol prin aranjarea unor pietre sau prin îndepărtarea straturilor de pământ de la suprafaţa terenului. Aceste proiectări acoperă în general suprafeţe de mare întindere.

Cele mai multe geoglife pot fi găsite în deşertul peruvian Nazca. Ele reprezintă în special forme de animale, precum păsări colibri, păianjeni, maimuţe, peşti, rechini, lame şi şopârle. Geoglifele din Kazakhstan par, în schimb, să schiţeze o figură umanoidă potrivită între două structuri neobişnuite. Desenele sunt localizate pe platourile Munţilor Karatau din regiunea sudică a ţării.

Geoglifele reprezintă o curiozitate de mare interes pentru cercetătorii din domeniul OZN, dintre care unii sunt de părere că aceastea ar însemna tocmai mesaje sau marcaje create de antici pentru a beneficia de vizite extraterestre.
Apologeţii acestei teorii sunt de părere că în vremuri de restrişte aceste reprezentări erau o metodă de invocare a “Zeilor din Stele”, să se întoarcă pe Pământ şi să asiste aceste societăţi tinere, deşi o asemenea ipoteza nu a fost niciodată confirmată.

Se aşteaptă din partea susţinătorilor acestor teorii chiar să pretindă că fiinţa prezentă în desen poate întruchipa un extraterestru ce a vizitat cândva această zonă şi a interacţionat cu băştinaşii.

Kazakhstan este o regiune cu o intensă activitate OZN, multe observări ale obiectelor zburătoare neidentificate fiind raportate aici. Recent, guvernul ţării a “survolat” ideea creării unui câmp de aterizare pentru OZN precum şi o ambasadă extraterestră.

Sursa: www.bzi.ro