Cercetătorii cred că îngrozitoarea ceaţă albastră din anii 536-540 a fost provocată de 3 erupţii vulcanice majore! Rămân la părerea mea că a fost vorba de un asteroid sau o cometă…


soare albastru pe pamantÎn 2010, scriam acest articol – Anul 536 d.Hr. – anul în care Soarele era albastru şi nu mai exista umbră pe Pământ – în care vorbeam despre faptul că între anii 536-540, pe Terra au avut loc evenimente climatice dramatice, ce au fost trecute cu vederea de majoritatea istoricilor. De exemplu, un martor al acelor evenimente, spunea că, vreme câţiva ani, Soarele era colorat albastru, iar căldura era lipsită de intensitate. În acea perioadă, precipitaţiile au fost extrem de puţine şi, drept urmare, producţia de cereale a scăzut dramatic, ceea ce a dus la apariţia foametei. Alte însemnări despre acele schimbări dramatice din jurul anilor 540 scot în evidenţă fenomene ca de exemplu ceţe uscate, întuneric şi răceală. În anul 1984, Mike Baillie a propus faptul că evenimentul climatic din anul 536 să fie atribuit unui asteroid, unei comete sau unor alte evenimente cosmice.

Acum, într-un articol publicat pe portalul descopera.ro, ni se spune că cercetătorii au descifrat enigma din spatele evenimentelor din anii 536-540. Citez din articol:

„Analizând inelele de pe tulpina copacilor din Rusia, o echipă internaţională de cercetători a creat o cronologie a temperaturilor din perioada de răcire, pe care le numesc „Mica Eră Glacială Antica târzie” (…) Misteriosul nor de praf se consideră a fi declanşat de o triplă erupţie vulcanică catastrofală, care au avut loc în 536, 540 şi 547. Erupţiile ar fi aruncat o cantitate masivă de cenuşă şi aerosoli în atmosferă, blocând astfel razele soarelui şi cauzând o scădere substanţială a temperaturii”.

P.S. Articolul nu precizează despre ce vulcani este vorba. Nu cred că poate fi vorba de acelaşi vulcan, pentru că odată ce acesta a erupt odată puternic, nu mai are aceeaşi forţă de a mai erupe din nou peste doar câţiva ani. Apoi, ar fi o prea mare coincidenţă ca 3 vulcani de pe tot globul să erupă atât de puternic în doar 10 ani. Părerea mea e că evenimentele din anii 536-540 trebuie să fie legate de căderea unui asteroid sau a unei comete pe Pământ, impactul puternic provocând ridicarea unei cantităţi imense de praf în atmosferă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock