Lumea e condusă de o mână de nebuni! În Egipt, un băieţel de 4 ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru o posibilă crimă comisă când avea 2 ani!

  •  
  •  
  •  
  •  

copil in inchisoareAşa ceva n-am crezut că o să citesc vreodată, dar iată că chiar s-a întâmplat. Citez de pe Jerusalem Post.com:

Un tribunal militar egiptean a condamnat un băiat de patru ani la închisoare pe viață, după ce l-a găsit vinovat de crimă, la vârsta de doi ani. Ahmed Mansour Karni, numele băiatului, a fost condamnat în absență la începutul acestei săptămâni într-un proces ce a avut loc la Cairo, acuzaţiile fiind acelea de crimă, tulburarea liniștii publice și distrugerea proprietății publice. Alături de băieţel, au mai fost condamnate 116 persoane, pentru participarea la actele de violență ce au avut loc în luna ianuarie 2014, în provincia Fayoum, 70 km sud de Cairo.

Avocatul apărării în cazul băiatului, Faisal a-Sayd, a fost citat de Jerusalem Post, aceste declarând că certificatul de naștere al copilului a fost prezentat instanței, însă documentul nu a fost luat în considerare de către judecător. „Certificatul de naştere al băiatului a fost prezentat instanţei, după ce a fost pus sub acuzare, dar apoi cazul a fost transferat la instanța militară, iar copilul a fost condamnat în lipsă”.

Rechizitoriul a constat în patru capete de acuzare de omor, opt capete de acuzare de tentativă de omor şi pentru vandalizarea bunurilor care aparțin Ministerul Egiptean al Sănătăţii. Avocatul Ahmed Kari a mai declarat că acest caz a dovedit faptul că „nu este nicio justiţie în Egipt, nicio logică. Egiptul a luat-o razna. Ţara e condusă acum de o mână de nebuni”.

P.S. Mi se pare incredibil acest caz, dar nu mă mai miră că are loc în ţările din Orientul Mijlociu. În 2014, scriam acest articol (Pakistanezii au înnebunit! Un băieţel de 9 luni este acuzat de… tentativă de omor şi a fost dus în faţa judecătorilor!), în care arătam cum un bebeluş de 9 luni a fost pus sub acuzare pentru… tentativă de omor!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu