Gluma se îngroaşă! Chiar se doreşte până în 2045 transformarea omului în android! Dar noi vrem să fim nemuritori ca oameni, nu ca roboţi…


androiziExistă un articol din august 2012 (https://www.lovendal.ro/wp52/bogatii-lumii-vor-trai-vesnic-prin-avatari-umani-holografici-ce-vor-fi-realizati-pana-in-2045/) în care spuneam cum un om de ştiinţă rus, pe nume Dimitri Iţkov (ce deţine şi site-ul 2045.com) propunea un proiect bizar, realizabil până în anul 2045, prin care omul să devină nemuritor, prin crearea unor avatari umani holografici, perfect funcţionali, conştiinţa fiind transportată într-un creier artificial. Atunci, ştirea mi se părea o nebunie a unui om de ştiinţă… chiar îmi spuneam în sinea mea: „încă un nebun s-a trezit cu un proiect de ăsta fantezist”.

Dar, se pare că nu e nicio glumă a nimănui, căci 2045 este pentru din ce în ce mai mulţi oameni drept o ţintă pentru obţinerea nemuririi. De exemplu, dintr-o ştire de pe rt.com aflăm că în New York a avut loc Congresul Mondial al Viitorului Global 2045 (Global Future 2045 World Congress), la care au participat oameni de elită, printre care Ray Kurzweil, unul din şefii Google. Conform lui Kurzweil, oamenii vor fi în curând capabili să-şi „uploadeze” întregul lor creier în calculator. Iar, după ce se va întâmpla aceste lucru, alte lucruri avansate vor fi posibile. Inginerul şef al Google crede că între 10 şi 20 de ani de-acum înainte, va exista o transformare incredibilă a sănătăţii şi a medicinii.

În anul 2005, în cartea sa „Singularitatea este aproape”, Kurweil a prezis că biotehnologia va cunoaşte avansuri extraordinare la mijlocul secolului XXI şi că oamenii vor fi capabili să creeze instantaneu porţiuni din ei înşişi, fie de natură biologică sau non-biologică. El a mai prezis că „oamenii-software” vor putea să-şi proiecteze trupurile oriunde doresc şi oricând doresc. Kurzweil mai spune că în viitor, omul va deveni mai mult „non-biologic” decât „biologic”, iar biologicul nu va mai conta. Într-un singur cuvânt, vom deveni androizi! Iar omul, ca specie adevărată, va dispărea! Ăsta e viitorul „minunat” pe care ni-l pregăteşte Oculta Mondială!

Mulţi şi-ar dori, într-adevăr, să fie nemuritori, dar ca oameni, nu ca roboţi! Pentru că robotul nu are cum să fie vreodată conştient, iar conştiinţa e caracteristică doar omului, ca specie biologică.


Lasă un comentariu