Un studiu ştiinţific crede că cei care văd aurele oamenilor suferă de sinestezie… Absolut ridicol!

  •  
  •  
  •  
  •  

Cercetătorii spanioli au descoperit că multe dintre persoanele care pretind că văd aurele oamenilor prezintă, de fapt, un fenomen neuropsihic cunoscut sub numele de “sinestezie”, scrie site-ul Nano Patents and Innovations. Acest lucru ar putea constutui o explicaţie ştiinţifică pentru pretinsa lor “virtute”. În sinestezie, regiunile creierului responsabile pentru procesarea fiecărui tip de stimul senzorial sunt intens interconectate. În acest fel, sinestezicii pot vedea sau gusta un sunet, pot simţi un gust, sau pot asocia oameni cu o anumită culoare.

Studiul a fost realizat de 3 oameni de ştiinţă de la Universitatea din Granada (Spania), Departamentul de Psihologie Experimentală, şi a fost publicat în prestigioasa revistă “Consciousness and Cognition”. Aceasta este prima dată când se încearcă o explicaţie ştiinţifică a fenomenului ezoteric al aurei, un presupus câmp de energie de radiaţie luminoasă, care înconjoară o persoană asemenea unui halo, fiind imperceptibil pentru cele mai multe fiinţe umane.

În termeni neurologici, sinestezia se datorează liniilor care se intersectează în creierul unor persoane (sinestezicii), cu alte cuvinte, sinestezicii prezintă mai multe conexiuni sinaptice decât cele “normale” ale oamenilor. “Aceste conexiuni suplimentare îi determină să stabilească în mod automat asociatii între zone ale creierului care nu sunt în mod normal interconectate”, explică profesorul Gomez Milano, unul din autorii acestui studiu. Mulţi dintre cei care pretind în a vedea aura oamenilor ar putea avea această stare.

Cercetătorii de la Universitatea din Granada au remarcat că nu toţi cei care văd aura sunt sinestezici, dar există o prevalenţă mai mare a acestui fenomen în rândul lor. Acelaşi lucru se întâmplă, printre pictori şi artişti, de exemplu.

P.S. Sunt şi eu curios dacă aceşti mari cercetători ştiinţifici au luat în considerare următorul fapt: există vindecători care pot vedea aurele oamenilor şi care pot spune, de exemplu, că la nivelul pieptului unui pacient există o problemă (aura are o culoare închisă în acea zonă). Pacientul confirmă că pe computerul-tomograf există într-adevăr o problemă de sănătate la nivelul pieptului. Cum mai explică cercetătorii acest fapt!? Tot prin sinestezie? Din ce în ce mai ridicole studiile acestea…Nu recent, un alt studiu celebru spunea că dinozaurii au dispărut datorită propriilor pârţuri? http://forum.lovendal.net/index.php/topic,2789.0.html. Incredibil…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu