Planeta Venus a fost în trecut o cometă ce a bulversat Pământul? De ce babilonienii (iscusiţi astronomi) nu ştiau nimic de Venus?


Indienii antici au uitat de planeta Venus?

În 1787 a apărut la Paris „Traite de L’Astronomie Indienne”. Printre documentele prezentate şi analizate, se numără şi aşa-numiţele tabele Tirvalour, conform cărora, epoca numită „caliougam” a început (făcând convertirea în sistemul calendaristic actual), pe 16 februarie 3102 î. Chr., ora 02,27 de minute şi 30 de secunde. În respectiva epocă, numită de indieni „caliougam”, a avut loc conjuncţia tuturor planetelor, iar tabelele o consemnează la fel de riguros, după cum o demonstrează şi calculele moderne.

Mai interesantă şi mai importantă pare descrierea desfăşurării fenomenului, făcută de astronomii antici. Ei au observat atunci cum, de după discul Soarelui au apărut, una după alta, la foarte scurte intervale de timp: Saturn, Marte, Jupiter, şi Mercur. Dar Venus? S-a crezut la început că indienii au făcut o eroare sau au uitat cea mai strălucitoare planetă de pe cer. Ţinând cont de meticulozitatea şi rigurozitatea documentaţiei cu caracter ştiinţific ce ne-a parvenit din epoca respectivă, cât şi de faptul că tabelele menţionează că toate planetele au fost în conjuncţie, nu rămâne decât o concluzie: Venus nu se rotea atunci pe orbita ce o cunoaştem astăzi!

Nici babilonienii, iscusiţi astronomi, nu ştiau acum 5.000 de ani de planeta Venus!

De altfel, tabelele Tirvalour nu menţionează deloc Venus, planeta ce îşi găseşte locul firesc în orice alt document ulterior numitelor tabele! Cazul nu este singular. Un calendar antic descoperit la Boghaz-Keni, înşiră un număr considerabil de stele şi planete, dar cu o lipsă importantă: Venus. Deci, acum circa 5000 de ani, babilonienii nu ştiau de existenţa ei.

Şarpele de foc, Quetzalcoatl, a atacat Soarele, transformându-se în planeta Venus?

Tradiţiile vechilor locuitori ai Mexicului amintesc de un moment de răscruce din istoria lor, când marele şarpe de foc, Quetzalcoatl, a atacat Soarele, răpind lumina timp de patru zile. Apoi, şarpele s-a transformat într-o stea strălucitoare, care, conform descrierilor, nu poate fi alta decât Venus.

Apariţia planetei pe orbita cunoscută în prezent este semnalată de legende sub forma unei comete şi, straniu, coincide cu apariţia pe Terra a unui adevărat val de zei civilizatori: Viracocha, Quetzacoatl, Kukul-kan.

Prima femeie a umanităţii a venit de pe Venus

Conform unei tradiţii amerindiene, prima femeie a umanităţii a fost Ocejona, fiinţă venită de pe Venus, într-un car mai strălucitor decât Soarele. Robert Charroux, în cartea sa „Cartea trecutului misterios”, afirmă că, la indienii pawnee din America de Nord, steaua dimineţii este, după Soare, cea mai importantă dintre forţele cereşti, deoarece ei i-a oferit Marele Spirit, Darul Vieţii, însărcinând-o să-l răspândească pe Terra.

Venus a fost cometă şi apoi s-a transformat în planetă?

Democrit susţinea, dar din păcate fără a argumenta, că Venus este o cometă şi nu o planetă. Indigenii din Samoa povestesc că, la un moment dat, Venus a făcut o „cursă sălbatică”, iar chinezii, indienii şi alte popoare amintesc de trena de foc care a însoţit cândva planeta.

Venus a avut satelit?

Cassini, Short, Montagne şi alţi renumiţi astronomi au semnalat, în secolele XVII şi XVIII, fără ca mai târziu să le fi confirmată observaţia, existenţa în apropierea planetei vecine a unui enigmatic satelit.

Venus a bulversat toată planeta Pământ?

De asemenea, Velikowsky a afirmat că acum 10.000 de ani, Polul Nord se afla în insula Baffin, iar Pământul se rotea în jurul unei axe fără înclinare. În consecinţă, clima pe întreaga suprafaţă a Terrei prezenta un aspect aproape uniform, fără excese de frig sau căldură. Apoi, din spaţiu, şi-a făcut apariţia Venus, care, trecând foarte aproape de planeta noastră, a provocat un cataclism de mari proporţii: continente întregi s-au scufundat sau au apărut din valurile oceanelor, munţii s-au prăbuşit, pădurile au ars, o ploaie de meteoriţi şi de foc s-a abătut asupra Pământului, iar polii şi-au inversat poziţiile. Frământările au durat câteva zile.

Platon menţioneză, citând surse egiptene, că întâlnirea Pământului cu Phaeton s-ar fi datorat unei perturbaţii planetare, iar Velikovsky nu uită să se folosească de această relatare în încercarea sa de a demonstra prezenţa planetei Venus pe o nouă orbită. Dar poate fi, oare, Venus singura vinovată de perturbaţiile care au afectat Terra în trecutul îndepărtat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO