De ce britanicii au un Soare atât de albastru dimineaţa?


În dimineaţa zilei de 28 septembrie 2023, britanicii au rămas şocaţi când au observat că Soarele lor era albastru, în loc să fie auriu (roşiatic), cum era normal. Unii utilizatori de reţele sociale chiar au scris că nu au văzut niciodată un Soare atât de albastru. Însă, şi pentru această bizarerie „există o explicaţie” (vorba lui Leana din serialul de comedie românesc „Leana şi Costel”). Iar explicaţia o prezintă chiar un oficial de la Institutul Britanic de Meteorologie:

„Avem o influență puternică asupra vremii noastre din vest, iar acest lucru poate aduce aer din America de Nord până în Europa. Acest aer conține în prezent fum de la incendiile din Canada. Combinația dintre fum și norii înalți din atmosferă poate împrăștia lumina Soarelui, creând schimbări neobișnuite de culoare”.

Însă, nu toată lumea a crezut această explicaţie. Iată ce crede un utilizator, de exemplu: „Îmi amintesc de culoarea portocalie închisă şi roşie a Soarelui în 2017, când fumul de la incendiile din Portugalia a ajuns în Marea Britanie. De ce e albastru de data aceasta?” Iar altul adăugă:Am 75 de ani și am o memorie excelentă. Niciodată nu am văzut un Soare albastru. Cel puțin nu așa cum arată fotografiile”.

Până la urmă, despre ce-ar putea fi vorba?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


Lasă un comentariu