Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce nebunie avea grandiosul rege şi împărat Carol al V-lea: el voia să-şi privească propria înmormântare! Dovadă că oamenii mari sunt tare nefericiţi…

331

charles-vCharles al V-lea (Carol al V-lea sau Carol Quintul) a fost un celebru împărat romano-german, care a domnit din 1519 şi până în 1556, când a abdicat. Şi nu numai atât: el a fost şi regele Spaniei, din 1516 şi până în 1556, dar a deţinut şi alte funcţii princiare (aşa cum era moda în vremurile acelea). Însă, săracul împărat nu era chiar sănătos la cap…

Din ziua în care a devenit rege al Spaniei (din 1516, când avea doar 16 ani), Carol s-a gândit la propria ceremonie funerară. Unul dintre obiectivele principale ale vieții sale a fost acesta: pregătirea unei înmormântări perfecte, pe care el a vrut să fie cea mai mare din întreaga istorie. Regele şi împăratul nu a simțit multe remușcări în viața lui (deşi avea multe păcate), dar cu siguranță că a regretat toată viaţa un singur lucru: faptul că nu putea să-şi vadă propria înmormântare.

Când știa că viața lui se va sfârși, Carol a avut o repetiție finală al înmormântării sale. El s-a întins în sicriu, înconjurat de călugări cu lumânări negre. El le-a ordonat să țină o slujbă, cu o rugăciune pentru mântuirea propriului suflet.

După foarte puţin timp după această ceremonie bizară, Carol (care, între timp nu mai era nici rege şi nici împărat) muri pe 21 septembrie 1558, ca urmare a unui accident vascular cerebral. El se aștepta la asta, așa că era pregătit. A murit cu o carte de Tucidide în mâna sa și a ţinut o cruce în momentul morții sale. Crucea aceasta s-a aflat şi în mâinile reginei Isabela și a regelui Filip al II-lea, atunci când aceştia au murit. O fi fost o cruce specială care le mântuia sufletele!?

Carol a vrut să fie îngropat cu jumătate din corpul său sub altar, iar cealaltă jumătate în fața altarului. Această dorință bizară i-a fost îndeplinită peste 26 de ani, când a fost exhumat și îngropat din nou.

Eu cred că acest mare rege şi împărat a avut o viaţă tare nefericită… să nu credeţi că oamenii mari sunt fericiţi!

 

Orgoni Crystal