Când credeam că le ştim pe toate… în anul 2018 specialiştii au descoperit un nou organ uman!


Descoperirea accidentală a unui nou organ uman arată cât de multe mai avem de învățat despre funcționarea corpului uman.

Noul organ, care a fost botezat interstițiu, a fost descoperit întâmplător de către cercetătorii care au efectuat endoscopii de rutină – o procedură care implică examinarea tractului digestiv cu ajutorul unei mini-camere video. După examinarea canalelor biliare ale câtorva pacienți folosind o procedură endoscopică bazată pe laser, oamenii de știință au descoperit o rețea ciudată de țesuturi umplute cu lichid. Testele ulterioare au arătat că interstițiul poate fi găsit în tot organismul.

Motivul pentru care noul organ nu a fost observat mai devreme este dat de faptul că atunci când probele de țesuturi sunt colectate, cavitățile pline de lichid se destramă, creând iluzia unui țesut solid.

Oamenii de ştiinţă cred că interstiţiul acţionează ca un amortizor de şoc pentru organele noastre interne şi, de asemenea, servește ca o „autostradă interioară” pentru a transporta celulele – în special celulele albe din sânge – în jurul corpului.

Specialiştii cred că noua descoperire este foarte importantă, putând duce la progrese extraordinare în medicină, întrucât există posibilitatea de a prelua eşantioane directe din fluidul interstițial, astfel încât acesta poate să devină un instrument puternic în diagnosticare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): gizmodo.com


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock