Iată explicaţia pentru existenţa vampirilor, vârcolacilor şi a zombilor în legendele lumii: e de vină „virusul bestiei”!


varcolaci10Rabia (turbarea în termeni populari) este una din bolile cele mai de temut din istoria omenirii. Şi, pe bună dreptate: un om muşcat de către un animal turbat, va fi condamnat sigur la o moarte lentă şi înfiorătoare, dacă nu este vaccinat la timp.

Doi cercetători americani, Bill Wasik and Monica Murphy, au scos o carte de medicină extrem de interesantă despre acest subiect şi intitulată „Rabia: o istorie culturală a unuia dintre cei mai diabolici viruşi ai lumii”. Iar cei doi ajung la o concluzie revoluţionară, căci rabia ar putea explica foarte bine toate poveştile şi legendele despre vampiri, vârcolaci şi zombi!

Iată un citat din cartea lor: „Rabia este o năpastă, la fel de veche ca şi civilizaţia umană, iar groaza pe care o produce manifestarea ei este o frică umană fundamentală, întrucât provoacă limitele umanităţii. Rabia a fost dintotdeauna o problemă, pentru că demarchează o graniţă dintre om şi animal, pentru că este un simbol al infectării omului de către animal, o boală în care omul se metamorfozează.”

Precum, se ştie rabia este o boală mortală (dacă nu este tratată la timp). Simptomele sale la oameni includ: perioade alternante de comportament normal şi comportament bizar sau neobişnuit (anxietate, halucinaţii, delir), spasme musculare la nivelul muşchilor, feţei, gâtului sau diafragmului, urmate de convulsii. De fapt, omul infectat cu rabie devine „turbat”, având într-un fel manifestări animalice. De aici, se pune următoarea întrebare: oare înaintaşii noştri acum câteva secole, atunci când nu ştiau despre această boală, au inventat legende şi poveşti cu privire la creaturi supranaturale, cum sunt vârcolacii sau vampirii? Dacă îşi vedeau un prieten sau un membru al familiei, cum se transforma „animalic”, după ce fu muşcat de un animal turbat… ce credeau despre el? Că acesta devine vârcolac sau vampir! Spume la gură, nebunie lucidă, regresul într-o stare animalică… toate acestea parcă amintesc de legendele cu vampiri şi vârcolaci, nu?

Pe vremuri nu exista un tratament împotriva acestei boli…acum există şi poate de aceea, nu se prea mai aud poveşti cu vampiri şi vârcolaci. Aceasta ar putea fi o simplă explicaţie pentru un întreg univers al creaturilor supranaturale.

 

 


Lasă un comentariu