Cât ştim despre creierul uman? Mai nimic! Întotdeauna creierul nostru ne oferă surprize de proporţii…


Credeţi că ştim totul despre creierul uman? Doar ştiinţa poate pretinde aşa ceva..pe când practica ne arată că oamenii cunosc prea puţin despre acest misterios organ. În 2012, scriam un articol (https://www.lovendal.ro/wp52/cea-mai-mare-enigma-a-medicinii-moderne-cum-de-oamenii-pot-trai-si-gandi-fara-creier/) în care arătam că există o serie de întâmplări care demonstrează că oamenii pot avea o viaţă şi inteligenţă normală fără a avea, în mod efectiv, creier.

Aşadar, despre creier ştim…că nu ştim mai nimic. S-a emis ipoteza că acesta ar fi utilizat doar 10-15%. Din ce, din moment ce nu cunoaştem mare lucru despre capacităţile sale? În acest domeniu, majoritatea descoperirilor ştiintifice au fost întâmplătoare. Ca şi în cazul de mai jos, relativ recent. În timpul unei operaţii chirurgicale pe creierul unui pacient de 50 ani care suferea de obezitate morbidă, pentru suprimarea apetitului acestuia s-a apelat la o stimulare cerebrală profundă cu ajutorul unor electrozi ce trimit un curent slab în creier (neperceput fizic de pacient). În loc să-şi piardă apetitul subiectul experimentului şi-a amintit o scenă din urma cu 30 ani, iar abilitatea de a învăţa i s-a imbunătăţit considerabil. În plus, şi-a amintit brusc mai multe evenimente nesemnificative din viaţă.

Stimularea s-a realizat în regiunea hipotalamică, unde există şi centrii de eliminare a poftei de mâncare, dar despre care nu se ştia că ar fi un centru asociat memoriei. După această descoperire întâmplătoare se speră în găsirea unei metode pentru tratarea maladiei degenerative Alzheimer (de care a suferit şi Ronald Reagan).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock