Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Oamenii ar putea trăi între 500 şi 1.000 de ani sau chiar ar deveni nemuritori! Asta cred mai mulţi miliardari excentrici…


HorusAnticii credeau într-un elixir magic, o poțiune care ar acorda ceea ce omul şi-a dorit cel mai mult: viața veșnică. Împărații chinezi visau să trăiască cât mai mult, consumând substanțe prețioase, cum ar fi jadul și aur, de multe ori cu efecte fatale. Elizabeth Bathory, o contesă din Transilvania din secolul 16, numită „Lady Dracula”, a făcut o încercare pentru a învinge moartea, scăldându-se în sânge de fete tinere. Papa Inocențiu al VIII-lea, fiind prea bătrân, a încercat să-şi mărească vitalitatea, bând sângele a trei băieți, dar a eşuat murind imediat în 1492.

Astăzi, încercarea de a prelungi viața umană pe termen nelimitat încă îi obsedează pe cei bogați și puternici. De exemplu, şeful gigantului Google, Bill Maris, a anunțat că el crede că este posibil să trăim până la 500 de ani. Avem instrumente în ştiinţele vieţii pentru a atinge ceea ce îndrăznim să ne imaginăm (…) Sper doar să trăiesc suficient de mult timp.” Dar Bill Maris nu este singurul care crede că progresele științei și tehnologiei ne-ar putea prelungi viaţa extrem de mult. Un alt miliardar, co-fondatorul Google, Sergey Brin, crede că într-o zi „va vindeca moartea”.

Conform specialistului în gerontologie Aubrey de Grey, prima persoană care va trăi 1.000 de ani s-a născut deja! Această longevitate imensă va fi obţinută prin inginerie genetică, împiedicând celulele corpului să îmbătrânească. Co-fondatorul Paypal, Peter Thiel, a oferit deja 3,5 milioane de dolari din averea sa pentru cercetarea în acest domeniu.

Cum s-ar putea prelungi viaţa omului modern? Oamenii de ştiinţă spun că există mai multe metode:

1) Prin rescrierea ADN-ului: CALICO (California Life Company), o companie deţinută de Google, a recrutat om de știință pe nume Cynthia Kenyon, care a proiectat genetic viermi capabili de a trăi până la de zece ori mai mult decât de obicei. Ea a realizat acest lucru prin dezactivarea parțială a unei singure gene, numită daf 2. Curios, oamenii care trăiesc până la 100 de ani sunt mai susceptibili în a avea mutaţii cu această genă

2) Prin nanoboţi care înlocuiesc celulele corpului: În 2012, scriam acest articol (Cine vrea să trăiască veşnic? În 20 de ani, omul va deveni nemuritor şi va avea în el doar organe artificiale), în care arătam opinia renumitului om de ştiinţă Ray Kurzweil care crede că nu va trece mult timp, până când omul va putea să trăiască pentru eternitate. Kurzweil mai prezice de asemenea că vom putea înlocui orice organ bolnav cu un organ artificial echivalent. Iată ce spunea el: “Eu şi alţi oameni de ştiinţă, credem că în jur de 20 de ani, vom avea mijloacele prin care vom putea să ne reprogramăm trupurile cu ajutorul unui soft, prin care să oprim îmbătrânirea. Apoi, nanotehnologia ne va permite să trăim veşnic. În ultimul rând, nanoboţii vor înlocui celulele sângelui, astfel că-şi vor face treabă de mii de ori mai eficient.”

3) Cu ajutorul celulelor stem. O altă modalitate de a opri îmbătrânirea este utilizarea de celule stem, blocurile microscopice de construcție ale corpului nostru. În această modalitate crede cel mai mult Peter Nygard, un miliardar canadian, care îşi iroseşte averea sa în cercetări avansate în acest domeniu. Celulele stem au potentialul de a se dezvolta în multe feluri diferite de țesut uman, ceea ce înseamnă că pot fi introduse în organism ca „piese de schimb” pentru a repara celule sau organe defecte. Oamenii de ştiinţă le extrag din sânge, dinţi, măduva osoasă şi grăsimea corporală.

Miliardarul Nygard îşi ţine propriile celule stem într-un vas Petri și le injectează în corpul său de patru ori pe an. El crede nu doar că va trăi mai mult, ci chiar va întineri: „Acest lucru e incredibil, e o schimbare a regulilor jocului. Acest lucru ar putea elimina toate bolile. Înseamnă, probabil, şi nemurire”, spune el într-un videoclip de promovare, în care îşi compară cercetare sa de pionierat cu realizările lui Leonardo da Vinci.

4) Schimbarea cu organe-clonă. O altă perspectivă pentru a trăi cât mai mult este aceea de a înlocui organele care se „defectează” cu versiuni clonate sau robotizate. Oamenii de ştiinţă au reuşit deja să folosească imprimanta 3D pentru a crea rinichi și ficaţi artificiali, într-un proces care implică un amestec de celule de organe umane cu hidrogel, apă și un material nutrițional bogat.

5) Crearea de avatari umani holografici. Conform unui proeminent om de ştiinţă rus, Dimitri Iţkov, până în 2045 se va putea obţine nemurirea perfectă. Până în 2040-2045, planul cercetătorului rus prevede crearea unui avatar asemenea unei holograme, în care trupul şi creierul artificial vor găzdui conştiinţa subiectului. Însă, se pare că planurile sale iniţiale au dat greş, aşa că e puţin probabil să mai fie realizabile. Citiţi mai multe despre acest subiect în articolul pe care l-am scris în 2012 (Bogaţii lumii vor trăi veşnic prin “avatari umani holografici” ce vor fi realizaţi până în 2045).


Lasă un comentariu