Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Există oameni care se tem să trăiască veşnic? Enigmatica afecţiune a apeirofobiei

123

blankMulți oameni se tem de moarte. Nu știm ce se întâmplă când vom muri. Vom înceta să mai existăm, ne vom reîncarna sau ne vom continua existența pe un alt tărâm? Este moartea ultimul nostru scop? Acestea sunt întrebări la care nu putem răspunde, mulți oameni simțindu-se incomfortabili când se aduce aminte de moarte.

Dar, așa cum unii se tem de moarte, există indivizi care se tem că vor trăi pentru totdeauna, suferind de o afecțiune care este cunoscută sub numele de “Apeirofobia”. Cuvântul “apeiro” vine din limba greacă și înseamnă “fără margini” sau “infinit”. Oamenii care au apeirofobie se tem de infinit.

Deşi apeirofobia este o afecţiune puțin cunoscută, ea este destul de des întâlnită. Oamenii de diferite vârste pot experimenta apeirofobia, până acum necunoscându-se ceea ce cauzează această anxietate. Ca și în majoritatea cazurilor de fobie, această afecțiune este “declanşată”, de obicei, de o experiență traumatizantă din copilărie, dar poate fi, de asemenea, cauzată de o combinație de genetică, de chimie a creierului și de diferite experiențe de viață care duc la această suferință.

Pentru mulți, poate fi dificil să înțelegi că unii se tem de viața veșnică, dar cei care suferă de apeirofobie se simt blocați în timp, fără mijloace de evadare. Asta înseamnă că cei care suferă de apeirofobie nu cred în moarte? Răspunsul este da și nu – depinde. Unii cred că vor continua să trăiască pentru totdeauna după ce au murit, în timp ce alții nu cred că vor muri vreodată și trebuie să își continue viața pe o perioadă nedeterminată.

Un pacient explică cât de frustrantă este această afecțiune. “Mă tem că, pe parcursul veșniciei, voi ajunge la un punct în care am experimentat totul, am învățat totul, am făcut totul, i-am întâlnit pe toți și, în cele din urmă, voi fi plictisit de existență, dar nu voi avea nicio posibilitate să aleg”.

Orgoni Crystal