Cele mai fantastice 10 fotografii cu aurore polare


Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat şi pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte şi Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deşi poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.

În continuare, vă prezentăm o suită de 10 poze care le putem considera a fi absolut “fantastice”, realizate de artistul norvegian Bjorn Jorgensen, care locuieşte în oraşul Tromso, din nordul Norvegiei, locul în care multe aurore polare se pot observa.

1) Auroră polară la apus de Soare

aurora-polara-1

Această fotografie a fost realizată în martie 2008, la începutul serii, căci culoarea apusului de Soare este încă vizibilă. Culoarea verde din auroră se reflectă în fiord. Steaua strălucitoarea din planul de faţă al pozei reprezintă de fapt planeta Venus.

2) Luna ce străluceşte dincolo de aurora polară

aurora-polara-3

Un autoportret al lui Bjorn. Se observă că Luna plină creează, dincolo de aurora, reflexii fantastice în fiord.

3) Aurora polară care se reflectă în fiord

aurora-polara-4

Aurora polară se reflectă într-un fiord (Kaldfjord), ce se află în apropierea oraşului Tromso.

4) O auroră polară puternică

aurora-polara-5

Despre această auroră, artistul fotograf declară: “Am aşteptat o oră, atunci când cerul deodată a explodat în culorea verde, şi totul a durat cam 15 minute”.

5) Auroră polară în formă de spirală

aurora-polara-6

Iată o auroră polară sub forma unei spirale, deasupra unei case. Această poză a fost luată de pe insula Kvaloya, la câţiva kilometri de Tromso, în nordul Norvegiei.

6) Auroră polară sub formă de flacără

aurora-polara-7

Deasupra unui ponton, aurora polară ia forma unui flăcări verzi.

7) Auroră polară multicoloră

aurora-polara-8

Cele mai comune aurore polare sunt cele de culoare vede, dar uneori, se pot colora în purpuriu sau roşu, acest lucru depinzând de tipul particolelor de gaz purtate de vântul solar în atmosferă.

8 ) Marea reflectată în verde de aurora polară

aurora-polara-9

Fotograful Bjorn a declarat: “Această fotografie a fost realizată în septembrie 2008, imediat după apusul Soarelui, pe insulele Lofoten. Marea s-a transformat în verde ca urmare a reflexiei aurorei”.

9) Copacul şi cerul verde luminat de aurore

aurora-polara-10

Silueta unui copac deasupra cerului verde iluminat de aurore.

10) Cer luminat puternic de aurore

aurora-polara-11

Iată o auroră polară puternică, deasupra oraşului Tromso, reflectată în mare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO