NASA crede că a descoperit misterul dispariţiei atmosferei de pe planeta Marte. Totuşi, dacă această dispariţie are legătură cu exploziile unor bombe atomice care au avut loc pe Marte în trecutul îndepărtat?


marte explozie nuclearaAerul de pe Marte se îndepărtează de această planetă, au anunţat cercetătorii de la NASA zilele trecute. Atmosfera timpurie a „planetei roşii” se crede că a fost la fel de densă, dacă nu chiar mai densă decât atmosfera din ​​prezent a Pământului. Şi chiar dacă Marte are o istorie de 4,5 miliarde de ani vechime în sistemul nostru solar, această pierdere a atmosferei nu poate fi explicată.

Misiunea MAVEN a lui NASA (Mars Atmosphere and Volatile Evolution) pentru evaluarea atmosferei de pe Marte a descoperit faptul că atunci când această planetă este lovită de o furtună solară, bombardamentul feroce al particulelor din Soare face ca atmosfera superioară a „planetei roşii” să se îndepărteze. Acest lucru ar putea explica dispariţia atmosferei. În timpul tinereţii sale, Soarele a avut parte de mai multe furtuni solare şi strălucea mai puternic în lungimile de undă ultraviolete, aspecte care au afectat şi atomii din atmosfera lui Marte.

Răspunsul la ceea ce s-a întâmplat cu aerul marțian este cheia pentru înţelegerea modului în care Marte a fost odată, o planetă locuibilă, caldă, cu lacuri și poate cu un ocean care acoperea emisfera nordică. Când aerul a dispărut, apă lichidă a dispărut în mare parte, de asemenea.

Sonda spaţială MAVEN, care a intrat pe orbita lui Marte în septembrie anul trecut, are mai multe instrumente pentru a analiza vântul solar și efectele sale asupra atmosferei lui Marte. Aerul dispare în principal două moduri. Uneori, electronul se ciocneşte cu un atom în straturile superioare ale atmosferei, iar apoi atomul încărcat este îndepărtat de câmpurile electrice și magnetice ale vântului solar. Particulele de aer se pot ciocni, de asemenea, în spațiul cosmic cu particulele vântului solar, la fel ca bilele de biliard. Aceste două fenomene sunt aproximativ egale în importanță.

P.S. Aceasta e explicaţia oficială a oamenilor de ştiinţă. Eu, însă, m-am gândit la altă ipoteză: dacă Marte a fost cumva lipsită de o mare parte din atmosfera sa în urma exploziei mai multor bombe atomice în atmosferă, ca urmare a unui război generalizat care a avut loc în trecutul acestei planete? Despre această posibilitate a folosirii cel puţin a unei bombe atomice pe planeta Marte am vorbit de mai multe ori pe site. Vă invit, de exemplu, să recitiţi articolul meu din 2011: De ce Marte e o planetă roşie? Pentru că în urmă cu 180 de milioane de ani, acolo a avut loc o explozie nucleară! în care un om de ştiinţă presupunea că, în urmă cu 180 de milioane de ani, pe planeta Marte a avut loc o explozie nucleară, echivalentul a un milion de bombe cu hidrogen de 1 megaton.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO