Descoperire extraordinară a oamenilor de ştiinţă: lumile paralele ne influenţează vieţile şi prin deciziile pe care le-am fi putut lua


Se influențează reciproc universurile paralele? Când ai o senzaţie de „deja vu”, este pentru că o versiune paralelă a universului ți-a schimbat viața?

Conform teoriei interpretării lumilor multiple din fizica cuantică, tot ceea ce s-ar fi putut întâmpla în trecut s-a întâmplat de fapt și există într-un univers paralel, existând în acelaşi timp un număr infinit de universuri paralele. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Griffith din Queensland, Australia au publicat o lucrare ştiinţifică care merge mai departe. Ei sugerează nu numai că există universurile paralele, dar și că interacționează între ele.

Potrivit cercetătorilor, care și-au publicat concluziile în revista „Physical Review X”, universurile paralele se influențează reciproc prin forța subtilă de repulsie. Profesorul Wiseman și colegii săi propun următoarele:

* Universul pe care îl experimentăm este doar unul dintre numeroasele lumi. Unele sunt aproape identice cu ale noastre, în timp ce cele mai multe sunt foarte diferite;

* Toate aceste lumi sunt la fel de reale, există continuu în timp și posedă proprietăți precis definite;

• Toate fenomenele cuantice decurg dintr-o forță universală de repulsie între lumile „apropiate” (adică similare), care tind să le facă mai diferite.

Dr. Hall spune că teoria interpretării lumilor multiple poate crea chiar și posibilitatea extraordinară de testare pentru existența altor lumi. „Frumusețea abordării noastre este că, dacă există doar o singură lume, teoria noastră se reduce la mecanica newtoniană, în timp ce dacă există un număr mare de lumi, ea reproduce mecanica cuantică”, spune el.

Dar dacă teoria specialiştilor de la Universitatea Griffith este una corectă, asta înseamnă că nu suntem influențați numai de impulsul deciziilor noastre anterioare, ci şi de deciziile pe care le-am fi putut lua?

Dacă există universuri paralele, ar putea exista o cale de a intra în ele? Voi ce credeţi?

 


Lasă un comentariu