Vreţi să ştiţi ce vă spune câinele dvs? Un dispozitiv revoluţionar ar putea câinele „să vorbească”…


V-ați întrebat vreodată ce ar putea spune câinele dvs. dacă ar putea vorbi? Un profesor universitar din Arizona (SUA) lucrează la un sistem care poate traduce zgomotele făcute de animale în cuvinte rostite în limba engleză.

Tehnologia extraordinară, proiectată de profesorul Con Slobodchikoff de la Universitatea Northern Arizona, se dezvoltă în prezent la zgomotele câinilor de preerie, dar poate fi adaptată ulterior pentru a se lucra cu orice animale, inclusiv cu pisici și câini domestici.

Slobodchikoff a petrecut cea mai mare parte a celor 30 de ani de cercetare studiind sunetele unice și complexe folosite de câinii de preerie pentru a comunica pericolele unii altora, ori de câte ori un prădător este văzut în apropiere. Dispozitivul de traducere, odată perfecționat, ar trebui să poată transforma aceste sunete în cuvinte umane.

Potrivit cercetătorului de la Amazon, William Higham, dispozitivele de traducere pentru animalele de companie ar putea fi disponibile pentru a fi cumpărate de consumatori în circa zece ani. Astfel de tehnologii vor face mult mai ușor formarea animalelor de companie și diagnosticarea problemelor medicale.

Totuşi, dacă va fi cu adevărat posibil ca al dvs. câine să vă vorbească, ce ar spune el?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ibtimes.sg

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock