Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Vreţi să ştiţi ce vă spune câinele dvs? Un dispozitiv revoluţionar ar putea câinele “să vorbească”…

156

blankV-ați întrebat vreodată ce ar putea spune câinele dvs. dacă ar putea vorbi? Un profesor universitar din Arizona (SUA) lucrează la un sistem care poate traduce zgomotele făcute de animale în cuvinte rostite în limba engleză.

Tehnologia extraordinară, proiectată de profesorul Con Slobodchikoff de la Universitatea Northern Arizona, se dezvoltă în prezent la zgomotele câinilor de preerie, dar poate fi adaptată ulterior pentru a se lucra cu orice animale, inclusiv cu pisici și câini domestici.

Slobodchikoff a petrecut cea mai mare parte a celor 30 de ani de cercetare studiind sunetele unice și complexe folosite de câinii de preerie pentru a comunica pericolele unii altora, ori de câte ori un prădător este văzut în apropiere. Dispozitivul de traducere, odată perfecționat, ar trebui să poată transforma aceste sunete în cuvinte umane.

Potrivit cercetătorului de la Amazon, William Higham, dispozitivele de traducere pentru animalele de companie ar putea fi disponibile pentru a fi cumpărate de consumatori în circa zece ani. Astfel de tehnologii vor face mult mai ușor formarea animalelor de companie și diagnosticarea problemelor medicale.

Totuşi, dacă va fi cu adevărat posibil ca al dvs. câine să vă vorbească, ce ar spune el?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ibtimes.sg

Orgoni Crystal