Un fotograf amator a suprins o… gaură de vierme lângă planeta Marte! Poza e incredibilă, dar şi misterioasă!


gaura de vierme Marte 2În timp ce urmăream întâmplător un forum de fotografie (www.dpreview.com), am dat peste imaginea postată de un utilizator, fotograf amator, o poză mai mult decât interesantă, chiar misterioasă. Poza respectivă poate fi văzută în original AICI. Despre ea avem următoarele date:

* a fost realizată în noaptea de 7/8 mai 2014, în timp ce utilizatorul încerca să fotografieze pe cer planeta Marte;

* a fost capturată cu ajutorul unui aparat de fotografiat bridge, Canon PowerShot SX50. Deşi senzorul său este mic (1/2.3-inch), neputându-se compara cu un DSLR, totuşi e cunoscut ca un aparat de fotografiat surprinzător de bun, excelent pentru amatorii de fotografie la distanţă, ca urmare a zoom-ului său fantastic de 50x.

* timpul de expunere a fost relativ mare (1 secundă), dar normal pentru o fotografie realizată noaptea, unde este nevoie de mai mult timp pentru a captura lumina. ISO-ul fotografiei (viteza filmului) a fost relativ mic, de 200.

Ce se poate observa în această fotografie? Deşi unii ar spune că ar fi un asteroid sau capul unei comete, eu cred (şi asta e părerea mea personală) că utilizatorul n-a surprins altceva decât o… gaură de vierme!

Aşa cum unii deja ştiţi, găurile de vierme sunt tuneluri teoretice care trec prin continuum-ul spațiutimp şi care ar putea permite o călătorie rapidă între punctele separate ale Universului (să spunem de la o galaxie la alta). Descrierea teoretică a găurii de vierme se potriveşte cu ceea ce a surprins această fotografică cosmică… Că o fi acesta adevărul sau nu, doar Dumnezeu ştie! Dar, dacă presupunem că ar fi adevărat, atunci cine a construit această gaură de vierme? Extratereştrii care vin din alte sisteme solare sau galaxii?

gaura de vierme Marte 1

 

 


Lasă un comentariu