Stalin, marele dictator sovietic, este considerat cel mai mare criminal al planetei, întrecându-l chiar pe Hitler. El a murit pe 5 martie 1953, în urma unei hemoragii cerebrale grave. Despre acest deces am scris un articol mai cuprinzător în 2008: „Misterul morţii lui Stalin„. Citez din acel articol:
„Pe 6 martie 1953, Radio Moscova difuză la ora 2,07 un comunicat care anunţa moartea lui I.V. Stalin, survenită în ziua de 5 martie în apartamentul din Kremlin, la ora 21,50 (ora locală). Cum s-au petrecut lucrurile: accidentul vascular s-a produs în seara de 2 martie. Primii sosiţi la capătâiul bolnavului au fost profesor dr. Myasnikov, cardiolog, şi dr. Konovalov, neurolog. Aceştia au putut ca constate ruperea unei artere în emisfera cerebrală stângă. Hemoragia se răspândise în tot creierul din această parte. Ca urmare, hemiplegia a afectat complet partea dreaptă a corpului. Nu mai putea vorbi. Dar ceea ce era şi mai grav, apăruseră tulburări respiratorii. În plus, un infarct al miocardului a însoţit atacul cerebral. Electrocardiograma a confirmat infarctul, mult mai intens ca acelea din 1945. Au apărut, între timp, noi semne clinice care demonstrau gravitatea excepţională a bolii. Pulsul bătea puternic. Funcţiile renale se deterioraseră. Conţinutul în uree al sângelui creştea. Progresul crizei de uremie se urmărea prin respiraţia inegală: ea marca o pauză prelungită, revenea, se acceleră, scădea, cedă unei noi apnei, reîncepea. Acest ritm este cunosct sub numele de respiraţie Cheyne-Stokes şi indică o irigare defectuoasă a centrului respirator la nivelul creierului. Putem emite ipoteza că I.V. Stalin a suferit de hipertensiune arterială, maladie care, aşa cum se întâmplă mai ales la persoanele în vârstă, este însoţită de un pronunţat proces de arterioscleroză”.
A murit la timp, pentru că există la Stalin un amănunt incredibil pe care istoria nu l-a consemnat: dictatorul sovietic pregătise declanşarea celui de-al 3-lea război mondial, pe 14 iulie 1953. Nu e deloc întâmplător că el alesese data de 14 iulie pentru aceste eveniment: ea marchează căderea Bastiliei din 1789. Acest eveniment istoric a fost însă unul de origine francmasonică (vezi articolul din 2010: Revoluţia franceză din 1789, opera organizaţiei francmasonice Illuminati şi nu a poporului francez (partea 1).
Cel de-al treilea război mondial pe care Stalin dorea să-l declanşeze trebuia să dureze 37 de zile, care reprezentau inversul anilor săi, care atunci erau 73 şi ar fi fost un război cumplit şi distrugător… Din fericire pentru omenire acest eveniment nu a mai avut loc!