Întâmplare tragică de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial: cum doi bătrâni au murit după ce şi-au făcut doze masive de Penicilină, în speranţa de a întineri…


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

În romanul autobiografic al celebrului scriitor de romane poliţiste, Haralamb Zincă – „Eu, H.Z., aventurierul” – acesta ne povesteşte o întâmplare despre Penicilina, antibioticul-minune apărută la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, şi care putea trata multe boli infecţioase, pneumonia fiind cea mai importantă. Legenda în jurul binefăcătorului antibiotic creştea, se umfla, devenea miracolul-miracolelor – te vindeca de orice, de blenoragie, dar şi de bătrâneţe…

Legenda că penicilina întinereşte ajunsese şi la urechea a doi bătrâni singuratici – soţ şi soţie – care, în anii războiului, adunaseră ceva bani la ciorapi. Cum să nu dorească să ia viaţa de la capăt? Şi-au procurat miraculosul elixir şi s-au supus unui tratament intens la domiciliu. În mai puţin de o săptămână, cei doi alergători după iluzii au căzut la pat, doborâţi de o inexplicabilă tuberculoză galopantă şi şi-au dat sufletele la fel de galopant.

Enigma medicală a fost dezlegată: injectarea abuzivă a penicilinei a dus la nimicirea unor anticorpi din organismul totuşi sănătos al celor doi bătrâni, lăsând cale liberă şi violentă bacilului Koch.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock