Cum a fost ridiculizat de semenii săi inventatorul vaccinului împotriva vărsatului de vânt


jennerO soartă crudă a avut una dintre marile glorii ale ştiinţei medicale engleze, Jenner, realizatorul vaccinului împotriva vărsatului de vânt. Când a expus ideea că împotriva flagelului trebuie să te aperi cu vaccinul extras de la vacile infectate cu aceeaşi boală, colegii lui ş-au năpustit asupra-i furia unei turme înnebunite. Trăgeau in cutezătorul înnoitor cu articole şi pamflete. Un anume dr. Mosley s-a adresat opiniei publice cu mare indignare şi fraze profetice: „dacă injectam in corpul omenesc umori animale, cine poate sa spună ce consecinţe vor apărea peste câţiva ani ? Ce gânduri se vor forma in creierii infectaţi cu febra animalică? Ce efect va avea asupra caracterului uman influenţa patrupedelor?”

Şi alţii şi-au înscris pe stindardele lor ademenitoare lozinci. Coperta broşurii doctorului Rowley era împodobită cu poza colorată a unuia cu cu cap de bou. Dr. Smyll a amestecat în balele furiei sale otrava minciunilor şi nu s-a sfiit să fluture pe sub nasul „neghiobului’ de Jenner drept pildă înfricoşătoare — un caz fatal. Victima ar fi fost un băieţaş vaccinat cu ser de vacă şi care, după vaccinare, umbla in patru labe, mugea ca o vacă şi împungea ca taurul.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO