Site de secrete, stiinta si metafizica

Cum a fost ridiculizat de semenii săi inventatorul vaccinului împotriva vărsatului de vânt

1 10

jennerO soartă crudă a avut una dintre marile glorii ale ştiinţei medicale engleze, Jenner, realizatorul vaccinului împotriva vărsatului de vânt. Când a expus ideea că împotriva flagelului trebuie să te aperi cu vaccinul extras de la vacile infectate cu aceeaşi boală, colegii lui ş-au năpustit asupra-i furia unei turme înnebunite. Trăgeau in cutezătorul înnoitor cu articole şi pamflete. Un anume dr. Mosley s-a adresat opiniei publice cu mare indignare şi fraze profetice: „dacă injectam in corpul omenesc umori animale, cine poate sa spună ce consecinţe vor apărea peste câţiva ani ? Ce gânduri se vor forma in creierii infectaţi cu febra animalică? Ce efect va avea asupra caracterului uman influenţa patrupedelor?”

Şi alţii şi-au înscris pe stindardele lor ademenitoare lozinci. Coperta broşurii doctorului Rowley era împodobită cu poza colorată a unuia cu cu cap de bou. Dr. Smyll a amestecat în balele furiei sale otrava minciunilor şi nu s-a sfiit să fluture pe sub nasul „neghiobului’ de Jenner drept pildă înfricoşătoare — un caz fatal. Victima ar fi fost un băieţaş vaccinat cu ser de vacă şi care, după vaccinare, umbla in patru labe, mugea ca o vacă şi împungea ca taurul.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie