Un caz medical incredibil: fata care a dormit timp de 9 ani!


Ellen Sadler a adormit într-o zi în 1871 și nu s-a trezit timp de 9 ani. Înainte să se întâmple acest lucru, Ellen suferea adesea perioade intense de somnolență și oboseală. Medicii nu au știut ce să facă și Ellen a suferit în cele din urmă o serie de convulsii înainte de a cădea într-un somn adânc.

Când oamenii din zona Turville, unde locuia Ellen cu familia ei, au auzit de fata adormită, au început să apară în număr mare, majoritatea cu bani de donat. Oamenii au început să sosească din toată țara pentru a arunca o privire asupra „anomaliei”. Mama ei a hrănit-o pe gură, deși Ellen a rămas adormită, dându-i ceai și lapte. Ann Frewen, mama lui Ellen, a murit în 1880, iar Ellen s-a trezit 5 luni mai târziu, la vârsta de 21 de ani. Nu și-a amintit nimic din cei 9 ani în care a dormit. Șase ani mai târziu, Ellen s-a căsătorit și a avut 5 copii, devenind la fel de normală ca și oamenii din jurul ei.

Oamenii încă speculează cu privire la acest mister, unii crezând că Ellen a suferit de narcolepsie, în timp ce alții cred că mama ei a drogat-o cu scopul de a obține donații de la vizitatori. Unii sunt convinși că a fost o farsă elaborată. Oricum ar fi cazul, misterul fetei adormite din Turville trăiește în folclor și în legendele urbane…


Lasă un comentariu