Societatea noastră „avansată” … Oamenii primitivi erau părinţi mai buni decât suntem noi acum!


oamenii pesteriiA fi părinte e o „artă” străveche. Şi se pare că noi am putea învăţa câteva lucruri despre cum se cresc copii, întorcându-ne în vremurile în care oamenii erau doar nişte vânători, anunţă site-ul Daily Mail într-un articol incitant. Astfel, un psiholog, profesorul Darcia Narvaez, consideră faptul că practica de astăzi de a-i lăsa pe copii să plângă, de a-i ţine pe scaunul din spate al maşinii pentru o lungă perioadă şi de a nu le da voie să iasă în afara casei, reprezintă o disfuncţionalitate a generaţiilor noastre, în trecutul îndepărtat ea nefiind deloc întâlnită.

Psihologul consideră că în societăţile omeneşti timpurii existau părinţi mai buni decât cei din secolul XXI. Astfel, copiii oamenilor primitivi erau ţinuţi mult timp în braţe, erau îngrijiţi, nu li se permitea să plângă, erau ţinuţi mult timp în afară şi erau alăptaţi ani de zile (până la vârsta de 5 ani) şi nu luni de zile, cum se întâmplă în prezent la tinerele mame.

Psihologul consideră că o asemenea atitudine extrem de grijulie a oamenilor primitivi faţă de copiii săi, îi făcea pe aceştia să aibă o minte liniştită în anii în care se dezvoltă personalitatea. În plus, familiile erau mult mai unite, iar copiii nu erau pedepsiţi pentru poznele care le făceau.

Totodată, copiii petreceau mai mult timp afară decât cei din ziua de astăzi. Studiile au arătat faptul că acei copii care nu petrec timp suficient pentru a se juca afară, sunt mult mai predispuşi pentru a dezvolta hiperactivitate şi probleme mentale de sănătate.

Toate aceste rezultate vor fi prezentate într-un studiu de psihologie care va fi publicat luna viitoare şi care demonstrează printre altele decadenţa familiilor americane în ultimii 50 de ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock