Site de secrete, stiinta si metafizica

Gazele din atmosfera Pământului au origini extraterestre

0 22

meteoriti20Gazele care alcătuiesc atmosfera Pământului şi care au contribuit la apariţia vieţii provin din spaţiul extraterestru şi au fost aduse aici, cel mai probabil, de meteoriţi şi comete. Până acum s-a crezut că aceste gaze s-au aflat întotdeauna în scoarţa pământului şi au fost eliberate prin erupţiile vulcanice, scrie Daily Telegraph. Acum, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că acestea provin din spaţiu şi au ajuns pe Pământ la miliarde de ani după ce planetă s-a format. Ei au ajuns la această concluzie după ce au găsit urme de meteoriţi în gazele vulcanice.

Potrivit cercetătorilor gazele vulcanice nu ar avea în ele componente care se găsesc în adâncul Pământului, ci unele din spaţiu. Astfel, este posibil ca atmosfera şi oceanele să se fi format în urma unui bombardament masiv cu gaze şi componente bogate în apă. Noile dovezi arată că gazele au fost de fapt eliberate din meteoriţii care au bombardat Pământul atunci când acesta era acoperit de magmă, temperatură ridicată ajutând la transformarea rocilor în gaz.

Sursa: www.ziare.com

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie