Ce fac americanii la baza ultrasecretă subpământeană de la Pine Gap din Australia?


Statele Unite au trei mari baze în Australia. Una din Australia Meridională (South Ausralia), o alta în Noua Galie de Sud şi a treia, de departe cea mai importantă, este situată aproape exact în centrul geografic al ţării (la 12 km cel puţin), puţin la vest de Alice Spring, la picioarele versantului de sud al lanţului muntos Donell Range. Această bază este în întregime subterană, iar intrările sale abia dacă sunt vizibile la suprafaţa solului. Desigur, este clasificată „TOP SECRET”, este finanţată în întregime de către guvernul SUA şi e cunoscută oficial sub numele de JOINT DEFENSE SPACE RESEARCH FACILITY.

La origine, scopul său era cercetarea pentru dezvoltarea unei tehnologii de apărare spaţială. Azi se ştie că, de la înfiinţarea sa, baza a servit mai ales studierii propulsiei electromagnetice (în engleză, Electro-Magnetic Propulsion – EMP). Ce reprezintă cu exactitate Pine Gap? Oricât de straniu ar putea părea, înşişi membrii parlamentului australian nu ştiu nimic despre această locaţie. Doar un mic grup de iniţiaţi, dintre miniştri, au o idee aproximativă despre ce este vorba. Singura sursă de informaţie a publicului este verificarea mărturiilor făcute de cercetători (generalul Jimmy Guien) în urma declaraţiilor făcute Statelor Unite, mici articole publicate în revistele americane sau australiene (articole întotdeauna scurte şi foarte laconice), şi din ceea ce populaţia locală a remarcat drept insolit.

Se spune, de asemenea, că sub baza de la Pine Gap se găseşte forajul cel mai adânc din Australia – peste 8000 de metri. Un asemenea foraj este utilizat, fără îndoială, ca antenă intra-terestră pentru emisii electrice cu frecvenţă joasă servind la reîncărcarea bateriilor submarinelor din Pacificul de sud sau Oceanul Indian. O antenă de acest gen ar putea fi, de asemenea, utilizată pentru generarea giganticei unde staţionare din jurul Terrei.

În raport se mai subliniază că Pine Gap deţine un generator enorm pentru alimentarea unui emiţător receptor (transceiver) de unde de un tip nou. Tot aici s-ar afla un accelerator de plasmă cu putere mare şi un voltaj ridicat care ar putea servi la emiterea de curenţi electrici sau chiar la producerea unei „raze a morţii”, dacă nu la alimentarea unui tun cu plasmă.

Toate acestea nu sunt atât de fantastice pe cât s-ar crede: la ora actuală se ştie că baza americană de la West Cape, din împrejurimile localităţii australiene, posedă o versiune mai veche a emiţătorului-receptorului de unde electrice în funcţiune azi la Pine Gap, care servea, şi serveşte în continuare, la transmiterea curenţilor electrici submarini, destinaţi reîncărcării bateriilor submersibilelor americane, tractând un fel de antenă în spatele lor. Aceşti curenţi, transmişi în acest fel, sunt destul de puternici pentru a reîncărca bateriile cu voltaj ridicat de tipul: baterie de acumulatori cu celule plasmo-dinamice.

OZN-uri lângă Pine Gap

Populaţia locală a avut ocazia, de mai multe ori, să vadă discuri zburătoare albe cu un diametru aproximativ de zece  metri, descărcate din avioane mari de transport americane, pe aeroporturile deservind Pine Gap. Aceste discuri purtau marca US Air Force. Pare puţin îndoielnic ca aparate gen farfurii zburătoare să fie asamblate şi menţinute în  această bază secretă. Numărul de OZN-uri văzute foarte frecvent, noaptea, de cei care mergeau pe autostrada traversând câmpia Nullarbor este destul de mare pentru ca, pe plan local, nimeni să nu se îndoiască de acest fapt.

Această bază a primit, tot cu avioanele şi din Statele Unite, o cantitate incredibilă de mobilă identică cu cea dintr-un hotel de cinci stele. Localnicii au mai spus, de asemenea, că o cantitate impresionantă de provizii alimentare este stocată în magazinele din ceea ce pare a fi un adevărat oraş subteran cu mai multe etaje. Se mai cunoaşte, în plus, că Pine Gap este un centru de control dintre cele mai importante pentru sateliţii spion care survolează lumea. Un articol apărut în mass-media de peste Atlantic spunea că instalaţiile de la Pine Gap, şi cele de la baza soră de la Guam, ar servi la comandarea sistemului de fotografiere de pe marii sateliţi americani aflaţi pe o orbită în jurul globului. Calitatea fotografiilor obţinute, se arăta în articol, era atât de bună, încât putea fi identificat un obiect de 18 cm.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock