Operaţiune ultrasecretă a dictatorului Italiei? În 1933, o navă spaţială extraterestră de 10 metri, sub formă de clopot, s-a prăbuşit în Italia şi apoi a fost examinată de guvern – susţin doi cercetători


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Într-un articol publicat în cotidianul britanic „Daily Mail”, un cercetător italian (Roberto Pinotti) spune că are dovezi că primul OZN prăbuşit şi capturat de un guvern a avut loc în anul 1933, în Italia, cu 14 ani înainte de celebrul OZN prăbuşit la Roswell în 1947.

Iată câteva extrase din articol:

– Pinotti, președintele Centrului Ufologic Național, a obținut documente care ar dovedi prăbușirea OZN-ului din 13 iunie 1933, ulterior, dictatorul italian Mussolini înfiinţând un departament secret pentru a studia presupusa farfurie.

– Cercetările lui Pinotti au fost întâmpinate cu scepticism în Italia, el lansând ipoteza încă din anul 2000.

– Pinotti spune că a primit câteva documente secrete originale despre acest caz, acestea fiindu-i înmânate de o sursă anonimă, care pretindea că le-a moștenit de la un membru al familiei ce lucra la presupusul program secret ufologic al lui Mussolini.

– Acestea documente în limba italiană spun următoarele: unul în care se cere o tăcere absolută în legătură cu presupusa aterizare pe pământ a unei aeronave necunoscute, iar altul făcea referire la arestarea imediată și la pedepse maxime pentru orice jurnalist care ar scrie ceva despre o aeronavă de natură și origine necunoscută. Ambele documente ar fi fost date din ordinul personal al dictatorului Mussolini.

– Alte documente trimise lui Pinotti se referă la un misterios departament guvernamental numit „Gabinetto RS/33” sau Cabinetul RS (Cercetare Specială) 33, presupus înființat de dictatorul italian pentru a gestiona incidentele de OZN-uri. Pinotti spune că RS/33 ar fi fost condus de celebrul Marconi, inventatorul radioului. Până în prezent, istoricii italieni și cercetătorii ufologici nu au găsit nicio altă dovadă a acestui presupus grup din umbră sau vreo implicare a lui Marconi.

– Pinotti ar fi primit, de asemenea, note scrise de mână, cu antet de agenție guvernamentală, cu data de 22 august 1936, în care apare o schiță și descrierea unei aeronave cilindrice cu hublouri pe laterale și lumini albe și roșii, care zboară deasupra Italiei de Nord. Punând cap la cap documentele misterioase, Pinotti a reușit să identifice undeva lângă Magenta (un oraș satelit din Milano, Italia), drept locul probabil unde presupusele epave extraterestre din anii ’30 ar fi fost depozitate.

– În 1945, regiunea a fost securizată de trupele americane și britanice. Interesant e faptul că cercetătorul şi detractorul american Grusch a susținut că în această perioadă presupusa navă extraterestră ar fi fost expediată în SUA: „În 1933, în Magenta, în nordul Italiei, a fost recuperată o ambarcațiune în formă de clopot, de aproximativ 10 metri. A fost păstrată de guvernul lui Mussolini până în 1944, când a fost recuperată de agenții americani OSS”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Daily Mail


Un comentariu la „Operaţiune ultrasecretă a dictatorului Italiei? În 1933, o navă spaţială extraterestră de 10 metri, sub formă de clopot, s-a prăbuşit în Italia şi apoi a fost examinată de guvern – susţin doi cercetători”

Lasă un comentariu