Filmele SF despre extratereştri sunt, de fapt, realităţi ale subconştientului uman?


Dacă v-aș spune despre o Federație Galactică de planete existente în trecutul nostru (poate și în prezent?), populată și condusă de extratereştri, ce-aţi crede? Dacă v-aș spune că unele dintre cele mai importante vedete de cinema din lume de la Hollywood chiar cred în aşa ceva și plătesc o mulţime de bani pentru a se alătura unui sistem de credințe numit Scientologie (fondat de L. Ron Hubbard)? Vedeţi cazurile celebrilor actori Tom Cruise, Elisabeth Moss, Anne Archer sau John Travolta (vedeţi lista completă de vedete pe wikipedia.org).

Despre ce sunt filme ca „Star Wars”? Despre diverse specii de extraterestre, roboţi, călători în spațiu, despre utilizarea unei tehnologii sofisticate. Vă mai aduceţi serialul de televiziune „Battlestar Galactica”? Nu era ceva asemănător cu „Star Wars”? Ce ziceţi de multe decenii de filme și seriale din „Star Trek”? Din nou, diverse specii de extratereștri, călătorii în spațiu, utilizarea unei tehnologii sofisticate, o federație galactică și diverse imperii de extratereştri.

V-ați întrebat vreodată care este scopul unui film? Da, poate fi o pauză de la viaţa normală, un timp relaxant pentru a râde, a plânge și a crește nivelul de adrenalină. Dar, din nou, v-aţi întrebat vreodată dacă există vreun mesaj de primit?

Să luăm filmul SF „The Day The Earth Stood Still” (2008), adică „Ziua în care Pământul s-a oprit”. O sferă care acționează ca un fel de navă spațială ajunge în New York, la bord aflându-se un om-extraterestru (actorul Keenu Reeves, în rolul lui Klaatu) și un robot uriaș puternic. Nu voi descrie întregul film – îl puteți viziona singuri. Totuși, motivul pentru care îl menționez este din cauza unei anumite scene (la aproximativ minutul 30 din film) dintre Klaatu și secretarul american al Apărării, Regina Jackson:

* Regina: „Reprezinţi o civilizaţie?”
* Klaatu: „Reprezint un grup de civilizații”.
* Regina: „Unde este acest grup de civilizații?”
* Klaatu: „În jurul vostru”.
* Regina: „Care este scopul tău venirii tale?”
* Klaatu: „Există o adunare a liderilor mondiali nu departe de aici. Le voi explica lor scopul venirii mele”.
* Regina: „Te rog să-mi spui cum ai ajuns pe planeta noastră”.
* Klaatu: „Planeta voastră?”
* Regina: „Da, aceasta este planeta noastră.”
* Klaatu: „Nu. Nu este”.

Din nou vă întreb: filmele SF sunt doar divertisment sau conțin un mesaj ascuns? Cred că ar trebui să contactați regizorii acestui gen de filme pentru o explicație. Dacă spunem că e vorba doar de distracţie şi pentru că filmele SF atrag multe vânzări, întrebaţi-vă de ce suntem atât de atrași de acest gen? Știm în mod subconștient ceva despre trecut și aceste filme ne deschid de fapt memoria subconștientă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO