În Marea Galileii se află o enigmatică şi masivă structură din piatră, construită în timpurile biblice… Nimeni nu ştie ce-ar putea fi!


A Submerged Monumental Structure in the Sea of Galilee, IsraelArheologii sunt absolut extaziaţi! În Israel s-a descoperit o structură masivă circulară, de vechime biblică, putându-se astfel afla mai multe din secretele vieţii antice din Orientul Mijlociu, scrie Foxnews.com. Şi ea abia aşteaptă să fie exploarată. În mod categoric, are o vechime de câţiva mii de ani, arătând ca un „monstru” conic, realizat de mâna omului şi cântărind sute de tone. Toată problema e faptul că ea se află pe fundul Mării Galileii.

Structura monumentală are un diametru de 70 de metri şi ea a fost observată pentru prima oară în anul 2003, cu ajutorul unui sonar. Acum, arheologii încearcă să strângă bani pentru a se finanţa o expediţie subacvatică în scopul ajungerii la pietrele scufundate. Şi asta pentru că singura posibilitate prin care se poate evalua întreaga structură o reprezintă excavaţia submarină, un proces lent şi extrem de costisitor. Şi, dacă această excavaţie ar avea loc, ea ar fi prima în Marea Galileii, un lac străvechi care a fost martorul la numeroase scene biblice.

„Este foarte enigmatică, este foarte interesantă, dar ideea e că noi nu ştim când a fost realizată, nu ştim de ce e conectată şi nu cunoaştem funcţia sa”, a declarat Dani Nadel, arheolog la Universitatea din Haifa, unul din cei câţiva cercetători care studiază această descoperire. „Ştim doar că se află acolo, e uriaşă şi e neobişnuită.”

Foarte puţin se ştiu despre această structură enigmatică din piatră. Într-un articol publicat în 2013 în revista „International Journal of Nautical Archaeology”, Nadel şi echipa sa apreciază că uriaşa formă de piatră se află la circa 10 metri sub suprafaţa apei, la o distanţă de aproximativ jumătate de kilometru faţă de ţărm. Structura, ce cântăreşte circa 60.000 de tone, este artificială, şi are o vechime cuprinsă între 2.000 şi 12.000 de ani, fiind construită, destul de probabil, în jurul mileniului 3 î.Hr.

Şi….cam atât se ştie! Nadel concluzionează: „E un mister şi orice mister e interesant”. Oare ce-ar putea fi? Ar putea avea vreo legătură cu vreo povestire din Biblie?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO