Nici nu vă vine a crede ce se află ascunse sub deşertul Sahara – urmele unei străvechi civilizaţii antice!


Foto: captura YouTube + prelucrare proprie

Când vă gândiţi la zona Saharei din nordul şi centrul Africii, vedeţi imediat la un imens teritoriu arid, acoperit de dune de nisip. Dar trebuie să ştiţi că nu aşa a fost întotdeauna, iar în urmă cu mii sau zeci de mii de ani se pare că aici au trăit nu doar multe animale şi plante, ci şi multe civilizaţii umane. Iar acest lucru a fost determinat ştiinţific.

Astfel, într-un studiu din 2016, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au determinat printr-o analiză detaliată a sedimentelor marine colectate din toată Africa de Vest că regiunea Saharei a avut odată o cantitate de zece ori mai mare de precipitații decât cele pe care le primește astăzi, ceea ce înseamnă că deşertul Sahara a fost cândva o regiune verde și înfloritoare a Pământului, care a fost locuit de un număr foarte mare de oameni.

Priviţi harta de mai jos, cum arăta Sahara cu circa 10.000 de ani în urmă: puteţi observa, imense teritorii de câmpii, dar şi mări interioare (cum ar fi Marea Maghreb) şi lacuri.

Foarte interesantă este şi ipoteza conform căreia în deşertul Sahara s-ar fi aflat vechea civilizaţie a Atlantidei. Pe teritoriul actual al statului Mauritania, se află o formaţiune geologică bizară, denumită “Ochiul de taur al Saharei” sau “structura Richat”. Având un diametru de circa 25 de kilometri, această formaţiune i-a derutat pe oamenii de ştiinţă, întrucât ea nu reprezintă nici locul de impact al unui meteorit sau asteroid, nici vreun vulcan sau vreun uragan. Mulţi cred că ea reprezintă doar o formaţiune erodată simetric. Deşi unii au presupus că ar putea constitui resturile Turnului Babel sau un aerodrom străvechi, un site, visitingatlantis.com, crede că structura Richat ar reprezenta urmele vechii Atlantide. Citiţi mai multe în cadrul acestui articol – EXCLUSIV! Atlantida nu este dispărută, ci se află în nordul Africii, în formaţiunea bizară “ochiul de taur al Saharei”?

Dar, ce s-a întâmplat cu mii de ani în urmă, de o regiune înfloritoare cum a fost Sahara, s-a transformat într-un deşert fără sfârşit? Unii oameni de ştiinţă cred că acest lucru s-a datorat schimbării rotaţiei Pământului în jurul Soarelui, acest lucru afectând odată la 20.000 de ani diferite regiuni ale planetei noastre.

 

 

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO