Cine a tăiat cablul de comunicaţii de la baza americană nucleară Thule din Groenlanda?


Foto: iscpc.org – prelucrare proprie

Groenlanda, imensa insulă triunghiulară de gheaţă din nordul Oceanului Atlantic a fost timp de mii de ani locul coloniilor de vikingi. Deşi ea aparţine de Danemarca, Groenlanda adăposteşte baza atomică americană de la Thule, o bază ultrasecretă (mulţi ani de zile), construită aproape în întregime sub pământul înghețat al Groenlandei. De pe ea decolează și aterizează în mod constant giganticele bombardiere ale „Strategic Air Command”, cu bombe nucleare la bord, care patrulează zi și noaptea cerul planetei.

În ianuarie 1968, 4 bombe atomice au căzut în Groenlanda, în apropierea golfului Estrella. Cei care aveau sarcina să găsească bombele, au avut de înfruntat uragane de zăpadă. Probabil că cele patru bombe gigantice ale morții vor rămâne acolo pentru totdeauna, îngropate sub ghețurile polare, fără să se știe când vor exploda.

Dar, cu 8 ani înainte, pe 5 octombrie 1960, s-a produs o întâmplare ciudată la Thule. Un episod foarte puțin cunoscut și inexplicabil, care a alarmat Pentagonul. Printr-o ciudată coincidență, era chiar ziua încheierii lucrărilor Adunării Națiunilor Unite. În acea zi, baza de la Thule a rămas complet izolată, datorită unei misterioase întreruperi a cablului coaxial submarin și a întreruperii totale a comunicațiilor.

La Washington exista temerea că baza a fost distrusă de un atac nuclear și 1500 de bombardiere au fost puse în stare de alarmă, gata să decoleze pentru a dezlănțui represaliile. În cele din urmă, când mai era puțin până să se împlinească jumătatea de oră de așteptare, legătura radio s-a reluat. Dar, în acel timp, o cumplită agitație a pus stăpânire pe înalta conducere a Statelor Unite, care s-a amplificat când, după ce a fost examinat cablul coaxial submarin, s-a văzut că fusese pur şi simplu tăiat! De către cine şi cu ce scop?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO